5 manieren voor het opbergen van schoenen

0 Shares
0
0
0

Nee, we hebben geen oordeel over het enorm grote aantal schoenen dat jij in je kast hebt liggen. Sterker nog, waarschijnlijk maken veel meer mensen zich schuldig aan het hebben van ‘te veel schoenen’ (maar dat bestaat natuurlijk niet).

Om het even goed te praten voor onszelf: bij sommige kledingstukken passen de ene schoenen beter dan de andere. Waarom zou je jezelf moeten verontschuldigen wanneer je er alleen maar ‘leuk’ uit wilt zien? Maar dat is niet waar deze blog over gaat. We gaan in deze blog juist in op hoe je al die schoenen netjes kan opbergen. Dat de schoenen nu door het huis verspreid staan en je net niet altijd de juiste schoenen op het juiste moment kan vinden, is natuurlijk niet handig. Lees gauw verder voor manieren waarop je je schoenen kan opbergen.

Opbergoplossingen

Er zijn verschillende opbergoplossingen voor schoenen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hier zijn enkele van de populaire en makkelijk toepasbare opbergoplossingen:

#1 Schoenenrekken

Schoenenrekken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, hoogtes en stijlen. Je kan ze aan de muur bevestigen of gewoon op de vloer neerzetten. Op het hoogste rek wil je laarzen en hogere schoenen kwijt, terwijl op de andere lagen prima sneakers en espadrilles neer kunnen worden gezet.

Een nadeel van een schoenenrek is, is dat je veel hoge schoenen er net niet in passen. Bovendien zal je met een laag schoenenrek nog steeds niet voldoen aan de ruimte die je nodig hebt. Er is weinig mogelijkheid tot organiseren, behalve als je een rek koopt dat je aan een deur ophangt. Maar het nadeel daarvan is, is dat het gewicht van de schoenen niet bevordelijk is voor de staat van je deur. We geven je enkele voorbeelden ter inspiratie:

Een wat klassiekere vorm van een schoenrek, maar met een houten plank op de bovenkant als leuk detail. Vrolijk de gang wat op met persoonlijke accessoires.

#2 Schoenenkast

Met een kast heb je in Ider geval de mogelijkheid om je schoenen onzichtbaar op te bergen. Het werkt bijvoorbeeld ideaal als je schoenen hebt die je tegen stof wilt beschermen. Denk aan hakken van een high end kledingmerk of die mooie loafers die je speciaal voor een bruiloft hebt aangeschaft. Een kast is verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Mocht je wel de schoenen in het zicht houden, dan kan je natuurlijk kiezen voor een open kast of een gesloten kast met een glazen deur.

Een nadeel van een schoenenkast is, is dat kast ‘moeilijk’ uit te breiden is. Mocht je meer schoenen hebben dan in je kast zitten, dan zit je gauw al vast aan een nieuwe kast. Het ‘probleem’ van het rek is overigens snel opgelost. Mocht je veel lange laarzen hebben, dan verstel je de planken.

Al met een ‘Billy’ kast van Ikea kan je al een schoenenkast creëren. Hiervoor hoef je geen duur merk aan te schaffen. Het geld dat je overhoudt, besteed je wat ons betreft weer in nieuwe schoenen.

#3 Schoenenmanden

Een schoenenmand is een geweldige oplossing voor schoenen die gemakkelijk toegankelijk moeten zijn. We praten dan niet over je dagelijkse sneakers, maar over zoiets als slippers, sloffen en sandalen. Je bergt de berg aan sloffen, die normaal gesproken over de hele gang verspreid liggen, op één plek op.

Het nadeel aan een schoenenmand is natuurlijk dat het geen oplossing biedt voor je dagelijkse sneakers of laarsjes. Zie het daarom meer als een extra toevoeging aan je collectie, dan dat het een oplossing is voor het opbergprobleem.

Een ietwat repetitieve leus om op een dergelijke mand te zetten, maar wellicht werkt het wel effectief.

#4 Out of the box

Je schoenen out of the box, maar als je ze niet altijd draagt, weer in de box. Er bestaan ‘mooie’ en ‘stylish’ opbergboxen voor schoenen. Ze komen vaak in een doorzichtige variant, waardoor je met gemak de schoenen opzoekt die je op dat moment nodig hebt. Het staat georganiseerd en werkt simpel. Wat wil je nog meer?

Echter zweven er wel een aantal nadelen aan dit concept. Het neemt allereerst ontzettend veel ruimte in beslag. Mocht je iets dergelijks als een kledingkamer hebben, dan biedt dit wellicht uitkomst. Verder zal je de boxen regelmatig moeten schoenmaken, als je ook je daily shoes erin bewaart. Elk vuiltje wordt namelijk opgespoord. En voor de echte schoenliefhebbers onder ons: de originele doos wil je wel bewaren als je een exclusief schoenenpaar in je handen hebt.

Een handig, uitschuifbaar design van een schoenenbox.

#5 Planken aan de muur

Met planken aan de muur, bewaar je niet alleen accessoires, maar ook schoenen. Je kan zelfs met de plankjes spelen en ze schuin neerzetten. Je creëert hiermee een speels effect en laat iets zien dat niet in elk huishouden te vinden is. Heb je kleine kinderen, dan wil je wellicht de planken onder een kapstok monteren. Zo geef je ze zelf de mogelijkheid om ze weg te zetten. Als je de planken wat hoger ophangt, creëer je meer beweegruimte. Fijn als je bijvoorbeeld erg smal woont en geen ruimte wil in leveren.

Een nadeel bij planken is dat je ze zeker stevig moet ophangen. Schoenen zijn relatief zwaar en deze wil je wel veilig houden. Verder kan het wat rommelig staan, met name als je de schoenen niet sorteert. De schoenen staan altijd in het zicht en zijn niet weg te werken. Mocht je dit geen probleem vinden, dan zeggen wij: schroeven maar!

Varieer in kleur van planken, maar dus ook de manier waarop je ze ophangt. Recht kan, maar is wellicht wel wat saai.

Met deze vijf manieren hebben we je inspiratie gegeven over de manier waarop je je schoenen kan opbergen. Zo behoud jij je verzamelde aantal schoenen, maar hoeft niemand te struikelen over losliggende schoenen.

Conclusie

Door je schoenen op de juiste manier op te bergen en te organiseren, kun je niet alleen de levensduur van je schoenen verlengen, maar ook tijd besparen bij het klaarmaken van je outfits. Of je nu kiest voor een schoenenrek, schoenenkast of schoenen aan de muur, zorg ervoor dat je je schoenen op de juiste manier opbergt om ze gemakkelijk te vinden.

0 Shares
Ook interessant