Hoe richt je je schoonmaakkast het beste in?

0 Shares
0
0
0

Schoonmaken is van de meeste mensen niet hun grootste hobby. Toch is het een huishoudelijke taak die dagelijks terugkomt in je leven en van belang is om uit te voeren. Voor het schoonmaken heb je vaak veel verschillende schoonmaakmiddelen en doekjes enzovoort nodig. Het is dan wel zo fijn als de schoonmaakkast netjes en op een fijne manier ingericht is. Maar hoe kun je dit nu het beste doen om hierna zo efficiënt mogelijk aan het werk te kunnen gaan?

Labelen en sorteren 

Voor verschillende ruimtes in huis heb je verschillende reinigers en doekjes nodig. Het is dan aan te raden om dit slim te sorteren en om het nog makkelijker te maken kun je alles ook labelen. Zorg dat je verschillende bakjes hebt waarbij je de ene vult met microvezeldoekjes en een andere weer met sponsjes en borstels.  Ook is het slim om de verschillende soorten schoonmaakmiddelen bij elkaar in een bak of mand neer te zetten en deze te labelen. Zet bijvoorbeeld de kalkreinigers en wc-reinigers bij elkaar en maak weer een aparte bak met schoonmaakproducten specifiek voor de keuken. Zo weet je altijd precies in welke bak of mand je moet zoeken om het juiste product te vinden.  

Een standaard schoonmaak kit

Wat het schoonmaken ook handiger maakt, is om een standaard schoonmaak kit samen te stellen en klaar te zetten. Vul bijvoorbeeld een emmer met alle essentiële dingen die je nodig hebt om schoon te maken. Denk hierbij aan allesreiniger, sponsjes, stofdoek, glasreiniger en microvezeldoekjes.  Wanneer je gaat schoonmaken hoef je alleen maar deze emmer te pakken en kun je direct aan de slag. Zo maak je de stap om echt aan het schoonmaken te beginnen ook weer wat kleiner en toegankelijker voor jezelf. 

Veiligheid gaat voor 

De meeste schoonmaakmiddelen kunnen gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Zeker wanneer je kinderen of huisdieren in huis hebt, moet je er toch rekening mee houden met de veiligheid tijdens het opbergen.  De meest efficiënte plek voor een schoonmaakkast is vaak het gootsteenkastje. Met kinderen en huisdieren is dit alleen niet de meest veilige plek. In dat geval kun je er beter voor kiezen om de schoonmaakmiddelen op een hogere plek in de voorraadkast of kelderkast te zetten, zodat kinderen er niet snel bij kunnen. Is dit niet mogelijk? Zorg dan dat er een kinderveiligheidsslot op het kastje wordt geïnstalleerd, zodat de schoonmaakmiddelen veilig opgeborgen zijn.

0 Shares
Ook interessant

Hobbywinkel Amsterdam

Op een druilerige zondagmiddag is het maar eens tijd om wat anders te doen dan je eindeloos te…