Tips voor een hygiënische smartphone

0 Shares
0
0
0

Wij gebruiken onze telefoon dagelijks voor allerlei activiteiten van communicatie tot entertainment. Maar heb jij ooit nagedacht over hoeveel bacteriën zich daarop kunnen verzamelen? Sommige mensen zeggen zelfs dat er minder bacteriën op een wc-bril zitten, dan op de gemiddelde telefoon! In dit artikel deel ik enkele tips om je smartphone hygiënisch schoon te houden. Dit is beter voor je gezondheid én het kan de levensduur van je apparaat verlengen.

Waarom is het belangrijk om je smartphone schoon te houden?

Het schoonhouden van je smartphone is zeer belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste zijn smartphones broeinesten voor bacteriën omdat je hem continu in je hand of broekzak houdt. Ten tweede kan het regelmatig schoonmaken van je smartphone helpen om de functionaliteit en levensduur van het apparaat te verlengen. Stof, vuil en andere deeltjes kunnen zich ophopen en de poorten en knoppen van het toestel verstoppen, wat tot technische problemen kan leiden. 

Door je smartphone schoon te houden, zorg je ervoor dat het apparaat optimaal blijft functioneren. Laten we beginnen met wat simpele schoonmaak stappen die ik ook altijd gebruik voor mijn Samsung S24 van Ben.

Gebruik van beschermende accessoires

De eerste stap begint ver voor het daadwerkelijk schoonmaken van de telefoon. Het begint bij het voorkomen van overtallig vuil! Wist jij dat beschermende accessoires niet alleen goed zijn voor het voorkomen van schade, maar helpen ook je telefoon hygiënischer te houden? Ik kies vaak voor een antimicrobiële hoes die helpt de groei van bacteriën op het oppervlak van mijn telefoon te verminderen. 

Een goede kwaliteit schermbeschermer kan ook een barrière vormen tegen vuil en vingerafdrukken. Dit maakt het schoonmaken makkelijker en efficiënter. Accessoires zoals deze zijn breed beschikbaar en kunnen een groot verschil maken in hoe schoon je telefoon blijft.

Handhygiëne en smartphonegebruik

De volgende stap voor een schone smartphone begint bij schone handen. Voordat ik mijn telefoon gebruik was ik altijd mijn handen. Dit is vooral belangrijk na het reizen met openbaar vervoer of na het aanraken van oppervlakken in openbare ruimtes. Door mijn handen te wassen voorkom ik dat bacteriën en virussen zich van mijn handen naar mijn Samsung S24 verplaatsen. Ik gebruik handgel wanneer water en zeep niet direct beschikbaar zijn. Dit simpele gebaar houdt zowel mijn telefoon als mijzelf gezonder.

Regelmatig reinigen van je smartphone

Begin met het uitschakelen van je apparaat. Dit is een stuk prettiger aangezien je tijdens het schoonmaken, gegarandeerd per ongelijk op knopjes gaat drukken. Gebruik vervolgens een microvezeldoekje met wat isopropyl alcohol. Dit verwijdert de meeste bacteriën zonder schade aan te richten aan het scherm en de batterij. Veeg het scherm en de achterkant zachtjes af. Vermijd het gebruik van te veel vloeistof want vocht is natuurlijk erg schadelijk voor de interne componenten. 

Vermijden van risicovolle situaties

Ik let erop mijn telefoon niet te gebruiken in situaties waar het risico op vervuiling groot is. Denk bijvoorbeeld aan tijdstippen zoals het bereiden van eten of in de badkamer. Stoom en spatwater kunnen het apparaat fysiek beschadigen en vormen een voedingsbodem voor bacteriën. Als het nodig is om in deze omgevingen bereikbaar te zijn, gebruik ik vaak een Bluetooth headset. Dit helpt mij om mijn telefoon schoon en veilig op een afstand te houden. Door bewust te zijn van de omgeving, kan ik de hygiëne van mijn smartphone effectief beheren.

Door deze stappen zorg ik dat mijn Samsung niet alleen schoon blijft, maar ook optimaal blijft presteren!

0 Shares
Ook interessant

Cola tegen misselijkheid

In een vlaag van misselijkheid voel je tegelijkertijd ook een gevoel van angst opkomen. Als je ergens een…