Volg deze stappen wanneer je iPhone niet meer opstart 

0 Shares
0
0
0

Mijn iPhone gaat niet meer aan, wat kan ik doen? Vaak valt op deze vraag geen eenduidig antwoord te geven, daar het niet functioneren van het toestel meerdere oorzaken kan hebben. Zo kan de batterij volledig leeg of defect zijn, doet er zich mogelijk een probleem voor met het besturingssysteem op het toestel, enzovoorts. Er zijn een aantal stappen die je kunt doorlopen om een poging te wagen, de iPhone zelf te herstellen. Mocht dit geen effect hebben, dan kun je de iPhone door een lokale reparateur laten repareren. Vaak is het repareren van het toestel veel goedkoper dan het vervangen hiervan. In het bijzonder, wanneer je kiest voor een partij die werkt op basis van no cure, no pay

Stap 1: probeer de iPhone te resetten 

Een goede eerste stap bij een niet opstartende iPhone is het resetten ervan. Het is afhankelijk van het model iPhone dat je gebruikt, hoe je dit aanpakt. Bij modellen zonder homebutton, de nieuwste iPhones, reset je het toestel door na elkaar kort op de volume-omhoog, volume-omlaag en Aan/Uit-knop te drukken. De laatste knop houd je enige tijd ingedrukt, totdat het logo van Apple op je scherm verschijnt. 

Stap 2: leg de telefoon enige tijd aan de lader 

Mocht het Apple-logo niet in beeld verschijnen, dan zit het probleem mogelijk in de status van je batterij. Leg het toestel enige tijd aan de lader, om te kijken of deze volledig ontladen is. Na een kwartier tot half uur zou je het toestel op moeten kunnen starten. Tot die tijd is er een icoontje van een batterij zichtbaar als je het toestel probeert in te schakelen. Laat het toestel nog even aan de lader liggen, zodat deze voldoende opgeladen is om het opnieuw uitvallen ervan te voorkomen. 

Stap 3: gebruik een andere oplaadkabel en stekker 

Aansluitend op de vorige stap helpt het soms om een andere oplaadkabel en stekker te gebruiken. Mogelijk werkt de accu van je iPhone naar behoren, maar is je oplader kapot. Het vervangen van de oplaadkabel en stekker helpt je dit te achterhalen. 

Tip: maak ook de oplaadconnector van je telefoon goed schoon. Dat doe je bijvoorbeeld met een tandenstoker en door hard te blazen. Wees voorzichtig, zodat je de oplaadconnector niet beschadigt. In de oplaadconnector kan zich stof hebben opgehoopt. Dit leidt ertoe dat de oplaadkabel geen verbinding maakt met je telefoon, waardoor de accu niet wordt opgeladen.

0 Shares
Ook interessant