Zo houd je je kledingkast op orde

0 Shares
0
0
0

Het lijkt zo makkelijk om je kledingkast op te ruimen en netjes te houden. Helaas is de inhoud van je kledingkast vaak al na een aantal dagen niet meer op orde. Je wil het liefst je kledingkast één keer per jaar efficiënt opruimen en het daarna goed bijhouden. Maar hoe kan je dit het beste doen? Hieronder geven wij een aantal praktische tips hoe jij het beste je kledingkast op orde krijgt én houdt.

Kledingopbergers

Op je kleding ben je zuinig en je wilt er het liefst zo lang mogelijk plezier van hebben. Daarom is ons advies om kledingopbergers te kopen. Kledingopbergers is een ruim begrip, dus denk hierbij aan kast- en lade organizers, kledinghangers, kledinghoezen en schoenendozen. Kledingopbergers zijn ruimtebesparend en het geeft overzicht. Het houdt je kleding geordend, zowel hangend als liggend op een plank. Een bijkomend voordeel: als je je kleding netjes op kledinghangers hebt hangen, zal je kleding in een betere conditie blijven. Reis je veel en wil je het liefst zoveel mogelijk spullen in je koffer stoppen? Dan kun je ook kledingopbergers voor op reis meenemen. Dit zijn meestal kleine en grote vacuümzakken waar je je kleding en andere spullen in kunt doen. Deze type kledingopbergers zorgen ervoor dat je extra kleding mee kan nemen zonder dat je koffer te vol wordt.

Onderscheid tussen zomer- en winterkleding

In de winter hoef je je zomerkleding niet in de kast te hebben en in de zomer heb je natuurlijk geen dikke winterjas nodig. Daarom hoef je niet alles in dezelfde kledingkast op te bergen. Heb je opbergdozen of wellicht nog een andere kledingkast op zolder staan, dan kan je verschil maken in seizoenskleding. Heb je nog een aantal vacuümzakken van je reis over? Dan kan je ze ook daarin opbergen. Ben je een fan van petten dragen in de zomer? Dan is een pettenrek geen overbodige luxe. Zo zorg je ervoor dat je je petten met opdruk niet kwijtraakt. Je kan ervoor kiezen om een opdruk te plaatsen op opbergdozen, zodat je direct kan zien welke kleding erin zit. Voor bedrukte artikelen kan je terecht bij Bedrukken.nl.

Kies voor een schoenenrek

Waarschijnlijk wil je het liefst al je kleding, schoenen en accessoires in één kast opgeborgen hebben. Maar vergeet niet dat schoenen en accessoires veel ruimte in beslag nemen. Daarom is een schoenenrek een goed idee. Koop een uitschuifbare zodat je al je schoenen erop kwijt kunt. Heb je enorm veel schoenen? Dan kan je overwegen om een schoenenkast aan te schaffen. Als je schoenen koopt, kan je de dozen waarin ze geleverd worden bewaren zodat je ze netjes in de doos kan opbergen. Schoenen houden zich namelijk beter als je ze liggend bewaart.

0 Shares
Ook interessant