Alles over Nano-coating in de badkamer

0 Shares
0
0
0

Kalk in de badkamer is voor veel mensen een hele grote irritatie. Door de vochtigheid in de ruimte heb je er snel last van, maar je komt er helaas een stuk lastiger van af. Gelukkig is daar de Nano-coating, waarmee je al een hoop kalkaanslag kunt voorkomen. Ben je benieuwd wat deze coating precies is en welke voordelen het biedt? Lees dan snel verder, wij vertellen je namelijk alles over deze coating.

Wat is een Nano-coating?

We kunnen ons goed voorstellen dat je niet bekend bent met de Nano-coating. Het is een coating welke materialen zowel vuil- als waterafstotend maakt De coating legt als het ware een barrière tussen het oppervlak en het water. Hierdoor kan kalk zich niet aan het oppervlak hechten en voorkom je dus een hoop kalkaanslag. En laat dit nog wel eens voorkomen in de badkamer. 

De voordelen van Nano-coating

Het belangrijkste voordeel van de Nano-coating is natuurlijk dat het veel kalkaanslag voorkomt. En het voorkomen daarvan brengt ook weer voordelen met zich mee. Zo scheelt het je een hele hoop extra schoonmaken. Laten we eerlijk zijn, dat is van de meeste mensen geen hobby. Daarnaast tast kalk ook het materiaal aan, waardoor het sneller kapot gaat of beschadigt. Met een Nano-coating zorg je er dus ook nog eens voor dat het langer meegaat en mooi blijft.

Welke materialen worden voorzien van deze coatings?

De coating wordt niet op alle materialen gebruikt. Je hebt natuurlijk ook niet overal evenveel last van kalk. Een element dat voornamelijk erg gevoelig is voor kalk, is glas. De coating wordt daarom ook vooral voor glaswerk gebruikt. In de badkamer gaat het dan voornamelijk om douchewanden, -deuren en -cabines. Soms wordt nog wel eens gedacht dat je deze coating op het glaswerk ziet zitten, maar dat is gelukkig niet waar. Het glaswerk blijft gewoon mooi transparant! Over het algemeen worden de meeste douchewanden, -deuren en -cabines standaard voorzien van de coating. Je hoeft dit dus niet zelf achteraf aan te brengen.

Hoe onderhoud je glas met een Nano-coating

Ondanks dat de Nano-coating veel kalkaanslag voorkomt, hou je vaak toch wel wat last van kalk. Er zijn verschillende manieren waarop je dit glas kunt onderhouden en het daardoor zo lang mogelijk mooi houdt. Je kunt al veel extra kalkaanslag voorkomen door na iedere douchebeurt het glaswerk schoon te maken. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Daarnaast kun je het glas schoonmaken met een milde sanitairreiniger of autowax. Autowax legt bovendien een laagje over het glas heen, waardoor het een aantal maanden niet beslaat. Maak nooit gebruik van agressieve middelen, dit tast het glas namelijk aan. Twijfel je of jouw schoonmaakmiddel geschikt is? Je kunt altijd bij een badkamerwinkel om advies vragen!

Vraag om advies

Wil je graag meer informatie en advies opvragen bij een badkamerwinkel, maar weet je niet goed welke winkels er bij jou in de buurt zitten? Je kunt vaak via een zoekmachine heel eenvoudig de badkamerwinkels bij jou in de buurt vinden. Als je uit Amsterdam komt, kun je bijvoorbeeld zoeken op sanitairwinkel in Amsterdam of badkamerwinkel Amsterdam. Je krijgt dan alle winkels in de omgeving te zien.

0 Shares
Ook interessant