Beste Plumeau (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Plumeau – onze nummer 1 van 2023

Je wil na de aankoop van de Strex Telescopische Plumeau met Telescoopsteel niet meer anders. Verrast door de fenomenale werking van het hulpmiddel, blijft je huis meer stofvrij dan je ooit hebt kunnen dromen. Dat allemaal óók dankzij de antistatische microvezel, die je over het oppervlak voortbeweegt met de telescopische steel.

Introductie

Het maakt niet uit of je graag het huishouden doet, een opruimfanaat bent of simpelweg een bloedhekel hebt aan stof. Een wereld zonder stof, een omgeving waarin je vrij kunt ademen en waar je meubels altijd stralend schoon zijn. Het is geen utopie, maar een haalbare realiteit. Het is hetgeen wat je met een plumeau zal kunnen bewerkstelligen. In deze blog nemen we je mee in de zoektocht naar de perfecte plumeau. Want, laten we eerlijk zijn. Niet alle plumeaus zijn even goed. Talloze plumeaus zullen het stof alleen maar verspreiden, in plaats van dat het wordt opgenomen. Daarom hebben wij voor je een prachtige top vijf samengesteld. Samen met de kooptips die hierop volgen, zal je de beste keuzen maken. Alle behoeften die je voorafgaand aan je keuze hebt opgesteld, zal je in je plumeau terugzien. Klinkt bijna als een stofvrije droom die te mooi lijkt om waar te zijn, toch?

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Plumeau

Je ziet het, vijf belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede plumeau. Iets waarvan je wellicht denkt dat het niet relevant is, maar het toch wel degelijk is.

 1. Opzetstukken
  Een plumeau is natuurlijk een plumeau, maar tegenwoordig bestaan er pakketten waar je nog veel meer andere opzetstukken krijgt meegeleverd. Deze bestaan onder andere uit materialen als chenille en microfiber. Bedenk of je dit nodig vindt en zo ja, welke opzetstukken je dan zou willen hebben
 2. Werking
  Natuurlijk is het van groots belang dat wat je doet, ook daadwerkelijk invloed heeft op het stoffen. Sommige plumeaus zullen stof enkel verspreiden, terwijl het door anderen daadwerkelijk wordt opgenomen.
 3. Steel
  Tegenwoordig bestaan er talloze plumeaus met een telescopische steel. Het maakt dat je overal net wat beter bij kan. Is de steel of het opzetstuk ook nog uitgerust met een mogelijkheid tot draaiing, dan zal je helemaal niet meer anders willen.
 4. Kwaliteit
  Het zou zonde zijn als je plumeau in zijn langste stand blijft buigen of zelfs doormidden breekt. Afhankelijk van de kwaliteit van het product, zal dit wel of niet gebeuren.
 5. Recyclen
  Een aantal plumeaus kan je na gebruik uitkloppen of uitspoelen, waarna je deze opbergt en bewaart voor een volgende keer. Er bestaan echter ook plumeaus waarbij je het opzetstuk telkens weggooit, om vervolgens een nieuwe aan te sluiten. Dat is logischerwijs minder goed voor het milieu.   

5 Beste Producten

#1 Strex Telescopische Plumeau met Telescoopsteel

Prijs: €14,95

+ telescopische steel
+ antistatische microvezel
– in lange vorm niet volledig stabiel

Je neus gaat alleen al kriebelen van al het stof dat je bovenop de kast hebt liggen. Je weet al een langere tijd dat het er ligt, maar stelt het steeds uit om het er vanaf te halen. Eén omdat je weet dat de ruimte onder een stofwolk terechtkomt, maar ook omdat je er niet zo goed bij kon. Tot nu dan, want met de telescopische plumeau van Strex kom jij er makkelijk bij. Dat komt onder andere doordat je de kop kan ombuigen. Je hoeft niet met de hele staaf ter hoogte van de kast proberen te stoffen. De lange steel is uitschuifbaar tot 140 cm. Dat betekent dat je de natuurlijk de plumeau ook gewoon recht onder je neus in gebruik kan nemen. Multifunctioneel dus. Elk hoekje, elke bovenste plank en elke onbereikbare plek maak jij bereikbaar.

Dankzij de microvezel zorg je er overigens voor dat je geen stof hoeft te happen. De microvezel trekt stof aan als een magneet. Of nou ja, een betere omschrijving zou zijn dat de plumeau elektrostatisch pollen, stof en ander vuil opneemt. Er wordt gesproken over antistatische micorvezel, waarmee de slimme plumeau elk oppervlakte vrij maakt van stof. Verder is de plumeau niet zwaar en kost het je wederom nauwelijks moeite je huis te laten blinken als nooit tevoren.

Wanneer je klaar bent met stoffen, is het tijd om de plumeau schoon te maken. Bij weinig stof doe je dit door ‘m buiten uit te kloppen. Was het stoffen toch wel erg lang geleden en zit de plumeau helemaal vol? Houd de plumeau in dat geval een tijdje onder de kraan en spoel deze uit. Na eventjes wachten is je plumeau weer zo goed als nieuw. Wat er niet fijn, handig of goed is aan de Strex Telescopische Plumeau met Telescoopsteel? Eigenlijk niks, maar wellicht is dat niet een heel eerlijk antwoord. Door een enkeling wordt namelijk ervaren dat de steel wat slap aanvoelt. Werk je boven je macht, dan zal het daardoor wat instabiel kunnen zijn. De beste manier om hier een oordeel over te creëeren is simpelweg door de plumeau uit te proberen.

#2 BOTC Telescopische Plumeau met Telescoopsteel

Prijs: €22,45

+ lengte van steel is aan te passen en lang genoeg
– zoveel opzetstukken zijn niet per definitie nodig

Bij deze plumeau wordt een opzetstuk geleverd dat je op het midden kun buigen. Je stelt jezelf daarmee in staat bepaalde hoeken stofvrij te maken, waardoor je meteen klaar bent met je werk. Bij sommige andere opzetstukken is dat eveneens zo het geval. Andere opzetstukken? Ja, zeker. In totaal zal je drie opzetstukken van chenille, microvezel en een kloofstofreinigingsborstel krijgen. De stofdoek die ook nog eens wordt meegeleverd, zal je helpen met de finishing touch van allerlei plekken die goed bereikbaar zijn. Denk aan het interieur van je auto, een plank aan de muur of een computerscherm dat al een tijdje niet is gebruikt. Misschien moet je wel het meest blij zijn met de kop van microvezel. Het heeft een fijne textuur en absorbeert stof zoals je nog nooit eerder hebt gezien. Bovendien is deze fantastisch zacht en werkt het antistatisch.

De steel is gemaakt van roestvrijstaal. Aan de onderkant van deze steel zit een handvat, dat is uitgerust met antislip handvaten. Je kan de steel instellen op een gewenste lengte, vanaf 45 tot en met 187 centimeter. Bovendien is er aan het uiteinde een ring te vinden, waarmee je de gehele plumeau makkelijk kan ophangen. De bovenkant van elk opzetstuk is uitgerust met een rubberen uiteinde, zodat je geen krassen maakt op van allerlei voorwerpen.

Hoewel de recensies over de BOTC Telescopische Plumeau met Telescoopsteel nog weleens uiteenlopen, is het algemene oordeel goed. Mensen zijn met name tevreden over de lengte van de steel, maar leggen hun twijfels bij het aantal opzetstukken. De plumeau en het stofdoekje zijn de meeste populaire items. Dat is ook wel logisch, omdat daarmee het meeste stof al direct wordt weggenomen. Na gebruik was je de onderdelen snel af en laat je ze drogen. Omdat de steel gemaakt is van roestvrijstaal, voorkom je dat de steel gaat roesten.

#3 VAIVE Plumeau uitschuifbaar

Prijs: €20,95

+ splitvezeltechnologie
+ tot wel 280 cm uitschuifbaar
– geen bescherming aan het topje van de plumeau

Een plumeau wordt gebruikt om stof en kleine deeltjes te verwijderen van oppervlakken zoals meubels, vensterbanken, lampen, boekenplanken en andere voorwerpen in huis. In dit geval kan je dat doen met microvezel, chenille of een platte stoffer. Dat is overigens wel een beetje gek, omdat er in de beschrijving staat dat je vier opzetstukken krijgt, maar het er in realiteit dus maar drie zijn. Het vierde ‘opzetstuk’ is de uitschuifbare steel. De uitschuifbare steel schuift uit tot maar liefst 280 cm en is daarmee perfect voor de wat oudere huizen. In sommige vallen hebben die bewoners te maken met ontzettend hoge plafonds. In plaats van dat je beschadigingen door de stofzuiger op de muur riskeert, haal je nu de spinnenwebben in alle hoeken weg met de VAIVE Plumeau uitschuifbaar.

De opzetstukken van de plumeau zijn uitgerust met de splitvezeltechnologie. Het heeft een elektrostatische lading, waarmee alle soorten stof zullen worden opgepikt. Zelfs wanneer je de plumeau wat vochtig maakt, om zo het oppervlakte te voorzien van ietwat vocht, werkt deze manier van stoffen. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat vocht je eigen plumeau kapotmaakt, van de onderdelen zijn roestbestendig. Van allerlei meubels, jaloezieën of ventilators maak jij binnen een handomdraai schoon. Dat het gaat om een lichtgewicht, zal eveneens de schoonmaak ervaring ten goede doen.

Het is ongetwijfeld fantastisch dat het hele gevaarte tot wel bijna drie meter kan worden uitgeschoven. Houd er in dat geval rekening mee dat het zwaartepunt ook op een andere plek komt te liggen. Je zal beide handen moeten gebruiken om de plumeau te kunnen gebruiken. Let bovendien op het uiteinde van de plumeau. Deze is niet beschermd met een rubberen tipje, waardoor het best zou kunnen zijn dat er schade op bijvoorbeeld muren ontstaat. Het is vrij zonde als iets dat je huis schoner zou moeten maken, je huis meteen beschadigt. Wellicht zou je er zelf een oplossing voor kunnen vinden of ben je je er altijd bewust van.

#4 Swiffer Duster – Trap & Lock-kit

Prijs: €14,99

+ 95% van stoffen en allergenen worden opgepikt
+ vezels in de duster vormen zich naar de plek waar je het gebruikt
– niet recyclebaar
– relatief duur

Kijk je wel eens tv of zie je geregeld reclame’s voorbijkomen? Grote kans dat er tussen al die reclame’s iets van het merk Swiffer langs is gekomen. Misschien dankzij die reclames is het merk in de afgelopen tijd ontzettend populair geworden. De recensies zijn lovend en vele mensen kunnen niet meer zonder. In deze specifieke verpakking vind je een starterskit. Je ontvangt één handvat en wel vijftien navullingen. Het handvat is ergonomisch uitgerust, dat het gebruik ervan ongetwijfeld erg comfortabel maakt.

De navulling is eigenlijk hetgeen dat je als de plumeau kan beschrijven. Het zorgt ervoor, nadat je hem voorafgaand aan het gebruik even het uitgeschud, tot wel 95% van alle soorten stof opneemt. Zelfs allergenen van bijvoorbeeld huisstofmijten of huisdieren als een kat, worden meegenomen. Het maakt dat het voor bijna alle personen in huis weer fijn wordt om vrij te kunnen ademen. Het mooiste is misschien nog wel dat al het stof wordt opgenomen, in plaats van dat het op andere plekken alsnog door de kamer zal dwarrelen. De vezels in de navulling zullen eveneens van vorm veranderen. Dit maakt dat in krappe kastjes of in andere nauwe plekken het stof zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Anders dan de andere plumeaus in de lijst, heeft deze plumeau geen uitschuifbare stand. Deze is bestaat overigens wel, maar niet in dit pakket. Het grootste nadeel is dat de Swiffer Duster – Trap & Lock-kit niet recyclebaar is. Je zal daarom constant navullingen moeten bijbestellen. Dat maakt de plumeau in vergelijking tot anderen eigenlijk vrij duur. Je zal je moeten afvragen of de elektrostatische werking van de microvezels goed genoeg voor je werkt. Is stof in je huis ongeveer als een tweede natuur, wellicht dat je in dat geval kan overwegen een Swiffer aan te schaffen. Kies je inderdaad voor deze vorm van stoffen, zorg dan dat je goed de instructies leest. Het blijkt in sommige gevallen nog wat ingewikkeld om de navulling op het handvat te monteren.

#5 Woodoro Ragebol Uitschuifbaar Complete 9-Delige Set

Prijs: €21,95

+ maar liefst zes verschillende opzetstukken
– gebruiksaanwijzing is wat summier
– biedt weinig weerstand bij het bereiken van plekken die ver weg zijn

Last but not least, de Woodoro Ragebol Uitschuifbaar Complete 9-Delige Set. Met maar liefst negen onderdelen, waarvan 6 opzetstukken, 1 doekje en een handvat en een uitschuifbare steel, weet je zeker dat je voorzien bent. Een gehele schoonmaak wordt voor jou een fluitje van een cent. Afgezien van de twee microvezel opzetstukken, kan je de opzetstukken zelfs in de wasmachine schoonmaken. Je weet nu bijna zeker dat alles extra schoon wordt, als je weer een volgende keer gaat stoffen. Voor je ideevorming, alle opzetstukken komen neer op twee flexibele microfiber voegenborstels, één chenille stofdoek, twee keer een plumeau, één ragebol en één microvezel doekje.

De uitschuifbare steel is gemaakt van roestvrijstaal, waardoor je een kleine garantie heb dat hij lang meegaat. Tot welke lengte hij precies uitschuift, is overigens niet helemaal duidelijk. De gehele lengte varieert rond de 2,5 meter, met verschillende opzetstukken. Ook ligt het eraan in welke ‘stand’ het opzetstuk verkeert. Bijvoorbeeld de plumeau kan je buigen, waardoor je in alle hoeken van de kamer zal kunnen komen. Andere opzetstukken zijn eveneens zó flexibel, dat het eigenlijk niet moeilijk zou moeten zijn om op elke plek te kunnen komen. Het is zeker een fijn idee wanneer je zeker weet dat je niet wordt achtergelaten met een halfgebakken schoonmaak, nietwaar?

Niet iedere aankoop is uitgerust met een gebruiksaanwijzing. Dat maakt het voor sommigen lastig om de steel correct in gebruik te nemen. Wellicht is daarvan ook het gevolg dat de plumeau niet veel weerstand biedt, wanneer je op onbereikbare plekken aan het stoffen bent. In plaats van dat de plumeau of een ander opzetstuk meebeweegt, doet de telescopische steel dat. Niet erg handig, kan je wel begrijpen. Wel handig is de rubberen tip die op verschillende opzetstukken te vinden zijn. Het voorkomt onnodige krassen op de muur en behoudt je huis in optimale staat. Verder zal je, dankzij het kleine handvat dat is meegeleverd, op van allerlei plekken binnen bereik kunnen stoffen. Het maakt dat je huis je weer een schoon gevoel geeft.

Conclusie

In the end, valt er te concluderen dat de zoektocht naar een goede plumeau misschien nog wel moeilijker is dan gedacht. Waar je eerst dacht: ‘maar een plumeau is toch een plumeau‘, realiseer je je nu dat helaas niet zo is. Althans, niet als je let op zaken die we in de kooptips hebben beschreven. Om een plumeau te vinden die zo goed mogelijk bij je verwachtingen aansluit, hebben we voor jou een beste vijf aan plumeaus beschreven. Het maakt het overzicht tussen plumeaus overzichtelijk. Door de recensies die aan de plumeaus zijn gegeven, kan je natuurlijk ook het een en ander uit opmaken over de kwaliteit. Nog vragen? Lees dan eventjes verder om hier wellicht een antwoord op te krijgen.

Veelgestelde vragen

Wat is een plumeau en waarvoor wordt het gebruikt?

Een plumeau is een ‘schoonmaakgereedschap’, dat gebruikt wordt om stof en vuil te verwijderen. Veelal zie je een lange steel met aan het uiteinde een zachte en pluizige kop. De kop is gemaakt van materialen zoals veren, microvezel of synthetische vezels. Je maakt oppervlaktes stofvrij. Denk aan kasten, maar ook computerschermen of het dashboard in je auto.

Kan ik een plumeau wassen en hergebruiken?

Ja, dat kan. Natuurlijk hangt het af van welke plumeau je bezit, maar over het algemeen kan je uitgaan van een ja. Een aantal opzetstukken (het onderdeel dat aan het uiteinde van de plumeau te vinden is) kan zelfs in de wasmachine. Over het algemeen wordt aangeraden de plumeau onder de warme kraan te houden. Met een beetje knijpen, laat het stof vanzelf op. Je wacht even tot de plumeau weer is opgedroogd en zal je schoonmaakavontuur vrijwel direct weer kunnen hervatten.

Wat is een telescopische steel?

Een telescopische steel is een steel die je steeds langer kan maken. De verlengstukken zitten als een telescoop in elkaar verweven. Je trekt de steel simpelweg uit elkaar en je stelt jezelf ermee in staat om onbereikbare plekken, bereikbaar te maken. Soms wordt er naast een telescopische steel ook een los handvat meegenomen. Deze gebruik je voor plekken waar je wel meteen bij kan.

Wat zijn enkele tips om mijn plumeau optimaal te gebruiken?

Enkele tips die je zou kunnen volgen, zijn:
– Schud de plumeau voor gebruik om losse vezels of stofdeeltjes te verwijderen.
– Begin met het afstoffen vanaf de bovenkant van een oppervlak en werk vanaf daar naar beneden.
– Gebruik lichte, vloeiende bewegingen om stof op te pikken. Druk niet te hard, anders kan het stof zich verspreiden.
– Vergeet niet om ook moeilijk bereikbare plekken, zoals plafondventilatoren, plinten en kroonlijsten, mee te nemen.

0 Shares
Ook interessant