Een goede voorbereiding maakt het verhuizen makkelijker

0 Shares
0
0
0

Een goede voorbereiding maakt het verhuizen makkelijker

Een verhuizing is een grote klus en veel mensen vragen er daarom ook hulp bij van professionals. Verhuisbedrijven zijn gespecialiseerd in het efficiënt en veilig verhuizen van spullen van plek A naar plek B. Er zijn echter een aantal tips die je kunt opvolgen om jezelf voor te bereiden en efficiënt in te pakken voordat de verhuizers arriveren. In dit artikel bespreken we enkelen van deze tips. 

Time management 

Als je je tijd goed indeelt bij het verhuizen, kan dit al een hoop schelen. Als je gaat verhuizen, betekent dit dat je alle spullen in huis moet inpakken. Dit kunnen vrij veel spullen zijn afhankelijk van de grootte van je huishouden. Begin daarom ver van te voren met inpakken zodat je niet alles op het laatste moment moet doen en er dagen aan kwijt bent. Maak een schema waarin je elke dag een paar minuten besteedt aan het inpakken van een deel van de spullen. Op deze manier voorkom je stress en zorg je ervoor dat alles is ingepakt voordat het verhuisbedrijf voor de deur staat. 

Benodigdheden paraat 

Om in te kunnen pakken heb je het een en ander nodig, zoals verhuisdozen, inpakpapier, tape, bubbelplastic en markers. Zorg dat je genoeg van al deze spullen in huis hebt voordat je begint met inpakken. Het zou zonde zijn als je net zo lekker bezig bent en je het harde werk moet onderbreken omdat de spullen op zijn. 

Grote schoonmaak 

Voordat je begint met inpakken is het een idee om door al je spullen heen te gaan en te beslissen wat je wilt meenemen tijdens de verhuizing en welke spullen in principe weg kunnen. Je kunt de spullen die je niet meer wilt, weggooien, verkopen of doneren. Hoe minder spullen je mee hoeft te nemen tijdens de verhuizing, hoe minder werk het inpakken is. 

Werk georganiseerd 

Om te voorkomen dat je straks bij het uitpakken uren bezig bent omdat je niet meer weet welke spullen in welke doos zitten, kun je met etiketten werken. Label de dozen en schrijf erop wat erin moet. Door al je spullen op een georganiseerde manier in te pakken, ben je straks ook niks kwijt. Een andere manier om georganiseerd te werken is door in te pakken per kamer. Je kunt ook op de dozen vermelden uit welke kamer de spullen komen zodat je deze straks in het nieuwe huis gelijk in de goede ruimte kunt zetten. 

Efficiënt inpakken 

Als je breekbare spullen hebt die mee moeten met de verhuizing, pak deze dan extra goed in met behulp van bijvoorbeeld bubbelplastic. Zet ook alle zware objecten onderin de doos en de lichte dingen bovenin zodat je niks kunt pletten. Zorg daarnaast dat je belangrijke documenten die je snel bij de hand moet hebben apart inpakt. Verder is het een idee om een aparte doos of tas in te pakken waarin je spullen stopt die je gelijk nodig hebt op de eerste dag dat je verhuist bent, zoals toiletspullen en kleding. 

Vraag om hulp 

Het inpakken voor een verhuizing is geen makkelijke en ook geen kleine taak. Het kan geen kwaad om hulp te vragen. Kijk je vrienden en familieleden lief aan en ze willen je vast en zeker helpen. Je zou iedereen bijvoorbeeld in kleine groepjes kunnen verdelen en elke groep een kamer laten inpakken. Zo verdeel je het werk en is iedereen minder lang bezig. Team work makes the dream work!

Kortom, je kunt je goed voorbereiden en efficiënt inpakken voordat de verhuizers komen door verstandig met je tijd om te gaan, de benodigde spullen in huis te hebben, georganiseerd te werk te gaan, hulp te vragen en vooruit te denken. Met een goede voorbereiding zorg je ervoor dat de verhuizers hun werk makkelijker kunnen doen en je een soepele verhuizing kunt ervaren. 

0 Shares
Ook interessant