Elektrische deken van de Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Alle koukleumen opgelet: het seizoen van elektrische dekentjes is aangebroken en hoeft nooit meer te eindigen. Je kan in de lente buiten vitamine D opdoen en hoeft geen kou te leiden in de winter met je deken.

Wie het heeft bedacht, dat weten we niet. Daarentegen kunnen we je wel vertellen dat verschillende winkels elektrische dekens aanbieden. En het fijne aan onze vraag en aanbod cultuur is, is dat er bij veel vraag ook budget keuzes worden aangeboden. Budget hoeft niet altijd te betekenen dat het geen kwaliteit is. Want eerlijk, we hebben het niet over iets ingewikkelds als een laptop, maar ‘slechts’ over een elektrische deken. In deze blog geven we je tips waar je dit zachte genot kan aanschaffen.

Elektrische deken Action

Bij de Action is op het moment helaas geen elektrische deken beschikbaar. Wellicht dat het wat verderop in het jaar weer in het assortiment terugkomt. We spreken specifiek over een terugkomst, gezien er in het verleden nog weleens een dergelijke deken werd aangeboden. Over het algemeen ben je hier wel wat goedkoper uit dan bij andere winkels. Heb je de deken niet direct nodig? Wacht dan eventjes om te zien of de deken het assortiment weer bereikt of informeer bij de dichtstbijzijnde Action.

Elektrische deken Lidl

Gezien de Action op het moment geen deken aanbiedt en de Lidl wel twee opties op de site geeft, vertellen we je over beide dekens van de Lidl.

SILVERCREST Elektrische deken

Prijs: €49,99 (momenteel in de aanbieding voor €39,99)
Afmetingen: 180 x 130 cm
Vermogen: 100-110 Watt

Niet alleen opzoek naar warm, maar ook naar zacht? Dan zit je bij deze deken van de Lidl in ieder geval goed. Met maar liefst zes verwarmingsstanden, zal je een stand vinden die aan jouw behoeften voldoet. Ook handig is het snoer van bijna drie meter dat aan de deken zit. Je hoeft dus niet onhandig aan de rand van het bed liggen en hopen dat je nog iets van warmte kan ontvangen.

Dat er enige veiligheid aan de deken zit, is eveneens geen overbodige luxe. Je hoeft bijvoorbeeld niet bang te zijn dat je na een nacht onder de deken krokant wakker wordt. Na 180 minuten, ofwel drie uur lang, schakelt de deken automatisch uit. En mocht je dan nog badend in het zweet wakker worden, weet dan dat je de deken uit kan wassen.

Klik hier om de deken te bekijken

SILVERCREST Elektrische deken 2

Prijs: €29,99
Afmetingen: 150 x 80 cm
Vermogen: 60 Watt

Mocht je denken dat het om dezelfde deken gaat, het antwoord is nee. Deze deken is iets kleiner en heeft een wat lager vermogen. Het vermogen zegt iets over hoe snel de deken opwarmt en in sommige gevallen ook hoe warm de deken kan worden. Over temperaturen is overigens niets bekend.

Voor een degelijke prijs van zo’n dertig euro heb je wederom te maken met een snoer van wel bijna drie meter. Je zou dus in principe op een stoel buiten kunnen zetten en de laatste zonnestralen van de dag onder je deken kunnen opvangen. Hoewel de deken dan niet twee keer zo klein is als degene die we hierboven beschreven, is deze wel twee keer zo licht. Met een kleine kilo hoef je niet bang te zijn dat je niet meer onder de deken vandaan kan komen. En waar de ene uitschakelt na drie uur, zal deze slechts terugschakelen. Dus van stand 5 naar 4, van 4 naar 3, enzovoort.

Klik hier om de deken te bekijken

Andere Budget Keuzes

De Lidl is natuurlijk niet de enige winkel waar je voor een mooi prijsje een fijne deken kan aanschaffen. We bespraken het al in de inleiding: de grote vraag leidt tot meer budget varianten. De dekens zullen niet duurder zijn dan €50,-, maar zullen we in grootte en ‘luxe’ verschillen.

Elektrische deken Voordeeldrogisterij

Prijs: €29,99 (momenteel in de aanbieding voor €24,95)
Afmetingen: 150 x 80 cm
Vermogen: 60 Watt

Deze deken heeft dan wel ‘maar’ drie verwarmingsstanden, maar is direct beschikbaar en wordt dezelfde dag nog verzonden, mocht je hebben besteld voor 21.00u. Bovendien is het natuurlijk niet duur en is de deken niet zwaar en zelfs ademend. Met een zachte fleece stof, weet je dat je in ieder geval niet mis zit qua comfort. Verder heeft de deken een bescherming tegen oververhitting. Een klein nadeel aan deze deken is dat het snoer van deken naar stekker slechts 143cm lang is. Het klinkt lang, maar in praktijk lijkt dit nog weleens tegen te vallen.

Klik hier om de deken te bekijken

Elektrische deken Blokker

Prijs: €69,95 (momenteel in de aanbieding voor €39,95)
Afmetingen: 150 x 80 cm
Vermogen: 100 Watt

De Blokker verkoopt wel meer dan één deken, maar we zijn in dit geval uitgegaan van de best verkochte deken. Hoewel we hebben beloofd onder de €50,- qua budget zullen blijven, is deze deken in zekere zin een uitzondering op de regel. Op het moment van publicatie is de deken namelijk in de aanbieding en past het wel weer in het budget.

Deze warmtedeken, de Medisana HU674 Elektrische onderdeken, heeft in ieder geval vier temperatuurstanden, schakelt na 180 minuten automatisch uit én heeft een beveiliging tegen oververhitting. Gezien de deken is gemaakt van polyester, weet je in ieder geval dat het de warmte goed vasthoudt. In sommige gevallen is dit een nadeel, maar gezien je zoekt op een deken voor warmte, vinden wij dit geen nadeel. Je zal ‘s nachts je partner niet met je deken storen, gezien het gaat om een éénpersoons variant.

Klik hier om de deken te bekijken

Elektrische deken Bol.com

Prijs: €47,-
Afmetingen: 180 x 160 cm
Vermogen: 160 Watt

Bol.com is in veel gevallen natuurlijk een goede site om te onderzoeken welke elektrische deken je wil aanschaffen. Gezien het assortiment bijna overweldigend is, hebben wij voor jou een keuze gemaakt. En hoe, want de DistinQ Elektrische Bovendeken XXL doet niets onder aan zijn titel. Het betreft namelijk een twee persoons bovendeken. Met andere woorden, jij en je geliefde kunnen knuffelend onder de bank genieten van warmte, zonder dat een van jullie koude voeten krijgt. De deken is zacht, valt binnen het budget, heeft negen warmte standen én een smart timer. Natuurlijk kan je de deken ook op bed leggen, om op die manier het bed voor te verwarmen.

Klik hier om de deken te bekijken

Elektrische deken Bol.com #2

Prijs: €44,99
Afmetingen: 160 x 120 cm
Vermogen: 120 Watt

Dat Bol.com een groot assortiment heeft, betekent niet dat alles van Bol.com zelf is. Daarom geven we wederom een elektrische deken die te koop is bij de bovengenoemde webshop. We hebben het in dit geval over de ForDig Elektrische Bovendeken. We kozen specifiek voor deze, gezien het een zogeheten knuffeldeken is. Het biedt niet alleen een timer en verschillende warmtestanden, maar ook gewicht. Bovendien is de deken wat dikker dan gemiddeld en dat geeft natuurlijk een goed knuffelgehalte. De fabrikant claimt zelf dat het kan helpen bij zoiets als angstklachten. Mocht dat in de praktijk ook zo zijn, dan is dat natuurlijk fantastisch. Met een kabellengte van 2 meter, zal je je gerust kunnen bewegen in een kleine ruimte.

Klik hier om de deken te bekijken

Koopgids elektrische deken

Voor het kopen van een elektrische deken gelden natuurlijk bepaalde ‘regels’. Althans, regels, we noemen het liever adviezen. Ze geven je een idee waar je je keuze op moet baseren. Dus, voor welk vermogen je gaat, hoeveel standen je wilt, enzovoort.

  1. Onder- of bovendeken: Elektrische dekens zijn er in twee varianten: onderdekens en bovendekens. Onderdekens worden onder het hoeslaken geplaatst en zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling over het hele bed. Daarentegen worden bovendekens als een normale deken bovenop de persoon gelegd. Deze zie je in huishoudens vaak op de bank terug. De keuze tussen een onderdeken en bovendeken is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en comfort.
  2. Vermogen: Het vermogen van een elektrische deken bepaalt hoe snel en hoe warm de deken wordt. Het vermogen wordt meestal uitgedrukt in watt en varieert van 60 watt tot 150 watt. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de deken opwarmt. Wees je er van b bewust dat een deken met een hoger vermogen ook meer elektriciteit verbruikt.
  3. Warmtestanden: Elektrische dekens worden geleverd met verschillende warmtestanden, zodat je de gewenste temperatuur kunt instellen. Dit zal in de praktijk variëren van 2 tot 10 warmtestanden, afhankelijk van het model. Het is handig om een deken te kiezen met meerdere warmtestanden. Gedurende de nacht of avond kan je de warmte juist opschroeven of verminderen.
  4. Veiligheid: Veiligheid is een belangrijk aspect bij het kiezen van een elektrische deken. Let op of de deken voorzien is van een oververhittingsbeveiliging, dat de deken automatisch uitschakelt als hij te warm wordt. Kies daarnaast voor een deken met een afneembaar snoer, zodat je de deken veilig kunt wassen. Lees voor het wassen overigens goed de wasvoorschriften.

Met de tips uit deze korte, maar duidelijke koopgids, maak jij de beste keuze in het aanschaffen van elektrische dekens. De varianten die we aan het begin van deze blog hebben gegeven, zijn natuurlijk leidend.

0 Shares
Ook interessant