How to: je ouders verrassen met een onvergetelijk cadeau

0 Shares
0
0
0

De twee mensen die je hebben opgevoed, je onvoorwaardelijk steunen, je op je plek durven te zetten wanneer nodig en je liefhebben met elke vezel in hun lichaam. Ja, zij verdienen wel een keer een cadeau wat zo onvergetelijk is dat er op elke verjaardag nog over wordt nagepraat. Maar dan moet je wel weten waar je moet beginnen met zoeken, bij zo’n cadeau.

In deze blog hebben we een stappenplan beschreven. Een stappenplan waarin duidelijk is waar je aan moet denken bij het zoeken naar zo’n gezamenlijk cadeau voor je ouders. We zouden zeggen, ga er eens goed voor zitten, laat je inspireren door de informatie en bekijk welk cadeau jij (of jullie) voor je ouders kan aanschaffen. Alvast veel succes!

Waarom is een speciaal cadeau belangrijk?

Kijk, laten we voorop stellen dat niets ‘moet’. Je ‘moet’ geen onvergetelijk cadeau geven en je ‘moet’ er geen duizenden euro’s aan spenderen. Maar goed, je bent om een reden toch op zoek naar een speciaal cadeau. Zo’n cadeau laat in eerste instantie al zien dat je de tijd hebt genomen om iets speciaals voor hen te bedenken. Dit heeft vaak een diepe emotionele impact, omdat het laat zien dat je om hen geeft en hun geluk belangrijk vindt. Dat kan al in de vorm van een persoonlijke kaart of juist een cadeau waar ze al jaren van dromen, maar waar ze zelf de middelen niet voor hebben. Het zal hoe dan ook kostbare herinneringen creëeren en de band tussen jou en je ouders misschien wel nóg sterker maken.

Hoe betrek je andere familieleden bij het cadeau?

Eigenlijk is misschien wel een eerste stap bij het bedenken van een cadeau, of je andere familieleden, zoals broers/ zussen/ kleinkinderen/ tantes/ ooms, óók wil betrekken bij het cadeau. Dat heeft namelijk meerdere voordelen, waaronder:

  • Je kan meer/ groter aankopen vanwege een (mogelijk) groter budget.
  • Meer mensen zijn meer hersenen die over een cadeau-idee kunnen nadenken!
  • Mocht je een ervaring willen geven, dan is het super leuk dat er meer mensen met een gedeelde herinnering zijn.

Klinkt allemaal leuk en aardig, maar dan moet je ze nog wel on board krijgen. Laat het hen daarom beschouwen als een gezamenlijke inspanning. Eentje waarbij iedereen bijdraagt aan iets groots en bijzonders dat ze samen kunnen delen. Het is dus geen eigen belang dat je het hen vraagt, maar voor het belang van je ouders.

Stappenplan

We zullen nu overgaan op het stappenplan van het bedenken van zo’n cadeau. Lees:

Stap 1: Interesseren in

Denk na over wat hen echt gelukkig maakt en waar ze van genieten. Betreft het een set ouders wie eigenlijk al alles heeft en waarbij het niet interessant is om iets materialistisch te geven. Óf gaat het juist om een stel wat al langer droomt van een verre reis of zoiets als een nieuwe badkamer, omdat de huidige al 20 jaar oud is? Afhankelijk van het antwoord op de vraag, heb je de eerste stap gezet, omdat je je hebt geïnteresseerd in hun wensen.

Stap 2: Personaliseer het cadeau

Eenmaal aangekocht, is het een idee om het cadeau te personaliseren, al helemaal als het niet om een ervaring gaat. Denk hierbij aan een fotoboek met herinneringen, een gepersonaliseerde sieraad met hun initialen of een zelf samengestelde mand met hun favoriete lekkernijen als extraatje. Het gaat ouders vaak ook om meer om het idee, dan om het cadeau zelf.

Stap 3: Maak het moment speciaal

Het draait niet alleen om het cadeau zelf, maar ook om de manier waarop je het geeft. Creëer een speciaal moment en maak er een verrassing van die ze niet zien aankomen. Nodig voor zo’n verrassing dan alle familie en vrienden voor een verrassingsfeest waarbij het cadeau het hoogtepunt van de avond is. Zorg ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld en dat ze zich echt speciaal voelen. Kind a neemt de ouders bijvoorbeeld mee en dagje uit, waar kind b intussen het huis van de ouders versiert.

Hoe kies je het juiste moment?

Tja, dan nog even een laatste antwoord op een vraag, want hoe kies je eigen het juiste moment om het cadeau te geven. Hmm… Je zou kunnen nadenken over wat voor hen het meest betekenisvol zou zijn. Misschien is er een mijlpaal in hun leven die extra aandacht verdient. Denk aan de huwelijksdag, een verjaardag, een moment waarop ze elkaar voor het eerst ontmoetten, de dag waarop alle kinderen uit huis gingen, etc. Jij kent je ouders beter dan wij, dus daar heb je ongetwijfeld wel een antwoord op te geven, nietwaar?

Conclusie

Het kiezen en geven van een onvergetelijk cadeau aan je ouders vereist wat voorbereiding en overweging, maar de beloningen zijn onschatbaar. Door hun interesses te kennen, te kiezen voor ervaringen, het cadeau te personaliseren, een speciaal moment te creëren en eventueel samen te werken met andere familieleden, kun je een geschenk geven dat hen echt zal ontroeren en lang herinnerd zal worden. En weet: een cadeau hoeft niet per definitie duur te zijn om interessant te zijn! Je bent immers hun kind, geen winnend lot uit de loterij.

0 Shares
Ook interessant