Nagellak opbergen: hoe doe je dat?

0 Shares
0
0
0

Bij menig vrouw zal de make-up collectie voor het grootste gedeelte bestaan aan nagellak. Door de jaren heen heb je ontzettend veel potjes gespaard. En hoewel die rood eigenlijk wel identiek is aan de rood die je al had, heb je je man er toch van overtuigd dat het een goed idee was. Je collectie is uitgegroeid tot een breed scala van kleuren en glitter.

Maar, waar moet je die nagellakpotjes eigenlijk allemaal kwijt. In deze blog delen we handige tips en trucs voor het sorteren en opbergen van je nagellakcollectie. Van het categoriseren op kleur tot manieren waarop je ruimte bespaart. Laten we er gelijk induiken en begin gauw met lezen.

Waarom?

Natuurlijk, de bak met potjes die je nu hebt staan heeft vast een systeem. Dus waarom zou je investeren in een brede collectie, horen we je denken.

Nou, het hebben van een georganiseerde nagellakcollectie heeft vele voordelen. Het zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt vinden wat je nodig hebt, waardoor je tijd bespaart tijdens het aanbrengen van nagellak. Bovendien zorgt het ervoor dat je nagellakken niet verloren gaan of beschadigd raken. Je kan langer van je favoriete kleuren genieten. Daarnaast geeft een goed georganiseerde nagellakcollectie een esthetisch aantrekking aan je ruimte, of het nu gaat om je badkamer of nagelstudio.

Nagellak categoriseren

De eerste stap bij het sorteren van je nagellak is het categoriseren van kleuren en afwerkingen. Je kunt bijvoorbeeld je nagellakken sorteren op:

  • kleur, zoals rood, blauw, groen, etc.
  • afwerking, zoals glans, mat, glitter enzovoort.
  • merk, waarbij je de verschillende soorten potjes dan weer bij elkaar houdt. Per merk kan je het overigens weer sorteren op de bovenstaande sorteer-opties.

Kies een systeem dat voor jou logisch is, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt.

Subcategorieën

Je kunt nog een stap verder gaan en subcategorieën maken. Bijvoorbeeld, binnen de kleurcategorie rood, onderscheid je verschillende soorten rood, waaronder donkerrood, koraalrood, enzovoort. Binnen de afwerkingscategorie mat, kun je verschillende mat-achtige nagellakken onderscheiden, zoals suède of fluweelachtige afwerkingen.

Nagellak opbergen

Nadat je je nagellak hebt gecategoriseerd, is het tijd om na te denken over de opslag ervan. Er zijn verschillende opties, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Nagellak-rekken

Een populaire optie voor het opbergen van nagellakken zijn nagellakrekken. Dit zijn meestal houders van acryl of hout die speciaal zijn ontworpen voor nagellakpotjes. Nagellakrekken zijn een goede keuze als je je nagellak in het zicht wilt houden en gemakkelijk toegankelijk wilt maken. Het is bijvoorbeeld leuk om dan de regenboog aan te houden als kleuren schema. Begin bovenaan met alle rode lakjes en eindig onderaan met de niet-kleuren, zoals zwart en wit.

Vaak zie je dat dit soort rekken aan de muur worden bevestigd. In sommige gevallen gaat het dan ook niet om een rek, maar meer om een aantal plankjes van gelijke grootte die onder elkaar hangen. We geven je enkele afbeeldingen ter inspiratie.

Gesorteerd op kleur én merk.
Meer op regenboog gesorteerd, maar wel met lakjes van hetzelfde merk.

Nagellakdozen

Als je liever je nagellakken uit het zicht houdt, zijn nagellakdozen een goede optie. Dit zijn meestal stevige dozen met compartimenten waarin je nagellakflessen kunt opbergen. Je kan dit natuurlijk al doen met een oude schoenendoos. Als je liever de doos wel in het zicht bewaard, maar gewoon de lakjes niet, dan zijn er wat sierlijkere opties beschikbaar.

Al bij een winkel als de HEMA of de Xenos zal je dit soort opbergdozen tegenkomen. Nog leuker: maak er een soort do-it-yourself van, waarbij je de doos versierd naar de stijl van je interieur.

Mocht je collectie niet zo groot zijn, dan zou dit al een uitkomst bieden.

Lade-opbergers

Een andere optie voor het opbergen van nagellakken zijn lade-opbergers. Dit zijn speciale lade-inzetstukken met verschillende compartimenten waarin je nagellakflessen kunt opbergen. Dit is een goede keuze als je een grote collectie hebt en meer opbergruimte nodig hebt.

Het voordeel van dit soort opbergers is dat de nagellakken niet door de hele la heen komen te liggen. Te staan stevig georganiseerd, in plaats van dat een wirwar van potjes alom wordt. We geven je wederom enkele voorbeelden.

Als je weet dat de potjes tussen de vakjes passen, is dit natuurlijk een perfect oplossing

Met een doorzichtige indeling zal je overigens makkelijk de kleuren kunnen onderscheiden, mocht dit niet op de bovenkant zijn aangegeven.

Tips voor het opslaan van je nagellak

Of je nu kiest voor een nagellakrek of het opbergen in een lade, er zijn een paar tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je nagellakken veilig en georganiseerd blijven.

  • Vermijd direct zonlicht
    Zorg ervoor dat je je nagellak uit direct zonlicht houdt. Langdurige blootstelling aan zonlicht verandert de kleur en textuur van de nagellak.
  • Bewaar op kamertemperatuur
    Bewaar je nagellakken op een koele, droge plaats bij kamertemperatuur. Blootstelling aan extreme temperaturen zal je nagellak doen klonteren. Bovendien zal je zien dat de lagen zich sneller scheiden. De nagellak raakt minder goed gemixt.
  • Bewaar rechtop
    Bewaar je nagellakflessen rechtop om te voorkomen dat de lak naar één kant van de fles stroomt. Je wilt niet dat het gaat lekken en de rest van je mooie plank/ doos/ la besmeurd.
  • Draai de dop stevig vast
    Zorg ervoor dat je de dop van je nagellakfles stevig vastdraait om te voorkomen dat de lak uitdroogt. Als de dop los zit, kan er lucht in de fles komen, waardoor de nagellak zal verdampen of uitdrogen.

Conclusie

Het sorteren en opbergen van je nagellakcollectie kan een beetje tijd en moeite kosten, maar het is de moeite waard om je nagellakken georganiseerd te houden. Je vindt wat je zoekt, koopt minder snel iets dubbel en geniet van je favoriete kleuren. Als je dan toch bezig bent, let er dan ook eventjes op dat alle doppen vast zitten, de houdbaarheid niet is overschreden en dat je ze niet in direct zonlicht zet.

0 Shares
Ook interessant