Schoonmaakazijn Action & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Schoonmaakazijn is niet alleen een leuk woord voor het spelletje ‘galgje’, het is een middel met een ontzettend gevarieerde werking. Je gebruikt het voor verschillende schoonmaakten in huis.

Naast feitjes die je zult lezen over het gebruik van schoonmaakazijn, vertellen we je meteen waar je het kan kopen. Zo zag je wellicht al in de titel dat de Action de vloeistof verkoopt. Maar, op veel meer plekken dan de Action kan je schoonmaakazijn aanschaffen. We geven aan bij welke winkels dat kan en niet geheel onbelangrijk: de prijs zal laag zijn.

Schoonmaakazijn Action

Prijs: €2,99
Inhoud: 5 liter
Literprijs: €0,60

Van het merk Kristal wordt een fles van maar liefst vijf liter aangeboden. Helaas is de geur niet duidelijk te zien en wordt het verder niet aangegeven, maar waar we wel blij van worden is dat het 100% biologisch afbreekbaar is. Wist je trouwens dat schoonmaakazijn perfect is voor het effectief verwijderen van kalkaanslag? Je douchekop zal weer glimmen als nooit te voren en je kan weer zonder schaamte tegen de badkamertegels aankijken. Met vijf liter ben je voorlopig wel voorzien van het wondermiddeltje.

Klik hier om de schoonmaakazijn te bekijken

Schoonmaakazijn Action 2.0

Prijs: €0,68
Inhoud: 1 liter
Literprijs: €0,68

Je kan niet alles hebben, toch? We hebben het maar de schoonmaakazijn 2.0 genoemd, omdat het wel gaat om hetzelfde merk. Echter zijn de verpakkingen van deze variant slechts een litertje, maar ze hebben wel een andere geur. Je kan namelijk kiezen uit lavendel of eucalyptus geur. Zo creëer je niet alleen een schoon huis, je zal ook kunnen genieten van de frisse geur. De azijn zal ervoor zorgen je ramen en spiegels streeploos en met een heerlijke geur achterblijven.

Klik hier om de lavendelvariant te bekijken
Klik hier om de eucalyptusvariant te bekijken

Andere budget keuzes

Zo, je weet al dat je ramen en spiegels brandschoon worden en dat de azijn meewerkt kalkaanslag te verwijderen, maar wat kan het nog meer? Lees tussen de volgende budget keuzes door waar het wondermiddel nog meer goed voor is.

Schoonmaakazijn Kruidvat

Prijs: €0,75
Inhoud: 1 liter
Liter: €0,75

Bij de meeste varianten zullen we het hebben over een verschil in centen op basis van de literprijs. Hoewel het nu maar om een aanzienlijk klein verschil lijkt te gaan, is dat niet helemaal hoe je ernaar moet kijken. Als je gaat voor vijf liters, dan zal het verschil al makkelijk oplopen tot bijna een euro. Het is maar waar je op wil en kan besparen. Hoe dan ook kan je na de aanschaf van de schoonmaakazijn, de azijn gebruiken als wasverzachter. Het zou de kalk uit het water halen, met zachte kleding als resultaat. Echter zeggen sommigen dat het niet goed is voor de wasmachine zelf en dat je het middel daarom achterwege moet laten.

Klik hier om de schoonmaakazijn te bekijken

Schoonmaakazijn Mullrose

Prijs: €3,29
Inhoud: 5 liter
Literprijs: €0,66

Onder de extra informatie staat als eerste vermeld: ‘Niet geschikt voor het bereiden van voedsel‘. Gelukkig staat er op de verpakking ook groot ‘schoonmaak’ en weet je daarmee al hopelijk dat het niet geschikt is voor je salade. Want dat is het ook, er bestaat gewoon azijn die wel beschikt is voor etenswaren. Maar goed, we bespreken slechts schoonmaakazijn in deze blog. Wist je overigens dat je met schoonmaakazijn (zonder geur) ook kunt ontgeuren. De azijn werkt als een soort neutralisator. De stinkende prullenbak zal je weer gewoon in je keuken kunnen neerzetten, in plaats van buiten.

Klik hier om de schoonmaakazijn te bekijken

Schoonmaakazijn Rio

Prijs: €3,29
Inhoud: 5 liter
Literprijs: €0,66

Je zou bijna denken dat het om dezelfde azijn gaat als hierboven. De prijs is exact hetzelfde en het gaat wederom om een vijf liter variant. In dat geval ligt het er gewoon aan bij welke supermarkt je de boodschappen doet. Ga je naar de Albert Heijn, kies dan voor de variant hierboven. Ga je naar de Jumbo, blijf dan bij het merk Rio hangen. Voor welk schoonmaakazijn je ook gaat, weet dat de azijn fantastisch werkt voor het ontvetten van bijvoorbeeld je fornuis. Geen chemische ‘zooi’, maar gewoon wat verdund azijn en je zal zien dat het vet gemakkelijk te verwijderen is. Draag wel schoonmaakhandschoenen, gezien dat je eigen huid te allen tijde zal beschermen tegen nare stofjes.

Klik hier om de schoonmaakazijn te bekijken

Schoonmaakazijn Una

Prijs: €2,99
Inhoud: 5 liter
Literprijs: €0,60

Zo, we zijn weer wedergekeerd naar een prijs die overeenkomt met de prijs van de Action. Bij de Aldi koop je van het merk Una een jerrycan-achtige fles die maar liefst vijf liter bevat. Met die vijf liter kan je een heleboel, als we de mensen op het internet moeten geloven. Zo zou het zelfs als allesreiniger moeten werken. Maar, is dat ook echt zo? Schoonmaakazijn kan je inderdaad voor veel spullen gebruiken, maar het maakt niet per se alles schoon. Dat iets is gereinigd, staat namelijk niet gelijk met ‘schoon’. We raden je in sommige gevallen aan om een specifiek product te gebruiken voor een specifieke handeling. Dus afwasmiddel voor het afwassen, etc.

Klik hier om de schoonmaakazijn te bekijken

Schoonmaakazijn Vintastic

Prijs: €0,69
Inhoud: 1 liter
Literprijs: €0,69

Gezien bijna alle prijzen ongeveer gelijk liggen als het gaat om schoonmaakazijn, hebben we besloten de meeste supermarkten af te gaan. Je kan je bezoekje aan de supermarkt in dat geval makkelijk combineren met de aankoop van de azijn. Als je de azijn in huis hebt, dan is het misschien handig wat schoonmaakazijn eigenlijk is. In schoonmaakazijn zit een klein percentage azijnzuur (rond de 10%) en de rest is eigenlijk gewoon water. Er geldt in regel: hoe hoger het percentage azijnzuur, hoe bijtender het middel zal worden. Test daarom ook altijd eerst op een klein, onopvallend gebied om er zeker van te zijn dat het oppervlak bestand is tegen azijn.

Klik hier om de schoonmaakazijn te bekijken

Schoonmaakazijn Ecodoo

Prijs: €12,95
Inhoud: 5 liter
Literprijs: €2,59

We sluiten onze lijst af met een eventuele online aankoop. Waarmee deze schoonmaakazijn zich onderscheidt van anderen is door het ‘bio-label’. Deze specifieke azijn zou namelijk niet belastend zijn voor het milieu. Er zijn geen onnodige stoffen aangebracht en het wordt verkocht als natuurproduct. Toch is dat laatste erg gek, omdat schoonmaakazijn een chemische substantie is en niet linea recta uit de natuur wordt gehaald. Hoe dan ook zal ook dit, dure, schoonmaakazijn je huishoudelijke apparaten reinigen en vlekken verwijderen. Want ja, ook die werking wordt aan schoonmaakazijn toegeschreven.

Klik hier om de schoonmaakazijn te bekijken

Aan de slag

We zeiden het in deze blog al: schoonmaakazijn is schoonmaakazijn. In veel winkels is de prijs (nagenoeg) gelijk en zal je daarom er niet voor naar een andere winkel hoeven gaan. Geen gezeur met A- en B-merken, kies waar je gelukkig van wordt. Je schoonmaakazijn met lavendel geur is prima voor het reinigen van je nieuwe spiegel, maar pas wel even op als je het gebruikt bij het ontkalken van huishoudelijke apparaten. Daarvoor kan je beter een ‘neutrale’ schoonmaakazijn voor gebruiken.

0 Shares
Ook interessant

Dolce Gusto ontkalken

Een Dolce Gusto. Het is tegenwoordig een fenomeen waar niemand meer omheen kan. Althans, de NESCAFÉ Dolce Gusto…