Dienblad Action & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Een dienblad voor een kopje thee, een dienblad voor een aantal kaarsen, een dienblad voor alle troep die eigenlijk nergens past en ga zo maar door. We kennen het eigenlijk allemaal wel, van die dienbladen die door het huis heen slingeren.

Maar, is het niet eens tijd voor een nieuw dienblad? Gewoon, de oude de deur uit en een aantal nieuwe erin? Het is niet alleen een leuk iets voor je gasten, maar ook fijn voor je eigen interieur, dat je er daadwerkelijk mee optreedt. Omdat we begrijpen dat het geld niet aan een boompje in de tuin groeit, gaan we in deze blog alleen in op budget keuzes. We beginnen bij de Action, maar eindigen heel ergens anders. Benieuwd geraakt? Lees dan gauw verder.

Dienblad Action

Ah, ja, de Action noemt het zelf al een ‘ruim’ assortiment en wij zijn het daar toch wel mee eens. Even voor de duidelijkheid: het ene dienblad is meer geschikt voor het serveren van hapjes, terwijl de ander beter als decoratiestuk kan worden gezet. We bespreken overigens niet alle dienbladen uit het assortiment, maar hebben er een stuk of vier voor je geselecteerd.

Teakhouten dienblad

Prijs: €5,95
Afmetingen: 39 x 29 cm

We zien het al voor ons, een blokje kaas en een plakje worst, een schaaltje druiven en een aantal toastjes met dips. Het hout heeft een natuurlijke uitstraling en wat past daar beter bij dan een van onze eerste naturen: eten. Pas wel op met hout en vlekken. Het is geen knap stukje hout en je wil niet dat het hout aangetast worden. We raden je daarom aan die hapjes altijd met een ondergrond neer te leggen. Denk aan iets als saver papier of door simpelweg gebruik te maken van bakjes etcetera.

Klik hier om het dienblad te bekijken

Dienblad

Prijs: €1,99
Afmetingen: 43 x 31 cm

Een dienblad van melamine, gemaakt in meerdere prints, is perfect voor je kleine. Melamine is namelijk een soort plastic en daardoor is het dienblad makkelijk af te nemen. Je hoeft er niet alleen drinken op te vervoeren, denk namelijk eens aan knutselen. Laat je kind oefenen met letters in scheerschuim of ga aan de slag met kinetisch zand. Dit zijn ervaringen die je kind nooit zal vergeten én het is absoluut niet duur, is dat even fijn. Dus, kies voor een fleurige print met meerdere kleurtjes en gaan met die banaan.

Klik hier om het dienblad te bekijken

Spiegeltray met kralen

Prijs: €6,79
Afmetingen: ø 24 cm

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wie is de mooiste van het land? Well, we guess that would be you.
Gezien jij degene bent die bij het uitzoeken van het dienblad in de spiegel heeft gekeken, vinden we dat jij dat bent. Overigens waren we ook verblind door de schoonblad van dit dienblad, want wat prachtig is deze. De mooie kralen en de helderheid van de spiegel geven een gevoel van luxe aan het blad. Het staat inderdaad te schitteren in je interieur. Wist je trouwens dat licht van kaarsen op een prachtige manier reflecteert in de tray? Bij de Action zijn ongetwijfeld kaarsen te vinden waarmee je je nieuwe dienblad versiert.

Klik hier om het dienblad te bekijken

Houten tray met webbing

Prijs: €5,79
Afmetingen: 28 x 41 cm

Een dienblad van FSC®-gecertificeerd hout, wat worden we daar weer blij van. Door de rotan-look aan de zijkanten van het blad, voelen we overigens een soort bohemian vibe opkomen. Het dienblad is in twee kleuren beschikbaar, waar de ‘natuurlijke’ look wat ons betreft boven de zwarte variant gaat, maar ieder zo zijn eigen smaak. In ieder geval gebruik je het dienblad meer als een tray voor decoratie dan om er iets op te vervoeren. Al ligt dat wederom aan wat je eigen voorkeur is. Je bent ongetwijfeld oud en wijs genoeg om daar zelf een beslissing in te maken en anders kijk je gewoon met een schuin oog naar onze voorkeur.

Klik hier om het dienblad te bekijken

Andere budget keuzes

Als je een beetje je best doet, vind je met gemak dienbladen voor een euro. Toch gaat het ons niet enkel om budget. We worden er wat gelukkiger van als het een printje heeft of iets dergelijks. Dus, we letten op budget, maar kijken ook naar uiterlijk. Zie hier onze zorgvuldig geselecteerde collectie.

Dienblad Hema

Prijs: €8,75
Afmetingen: Ø 34cm

Kijk dan, wat een fleurig dienblad om naar te kijken. Het is roze, heeft een printje én is ook nog eens erg functioneel. Want hoewel je er je roze/ pastelkleurige accessoires er prima op kwijt kan, wordt een ontbijt op bed ongetwijfeld gewaardeerd. Met de opstaande rand voorkom je dat alles wat er op staat, er weer afvalt. Gebruik wel even onderzetters die aan het blad ‘plakken’. Het schuifgehalte van voorwerpen op het blad is aanzienlijk hoog. Overigens plaatst de Hema dit dienblad onder ‘voor haar’, maar wat ons betreft is het voor iedereen geschikt. Wie zegt dat mannen of jongens niet van roze kunnen houden?

Klik hier om het dienblad te bekijken

Dienblad Ikea

Prijs: €2,99
Afmetingen: 20×28 cm

Het goedkoopste dienblad bij de Ikea is slechts €1,49, maar dan heb je meteen de saaiste in handen. Dus, wel twee keer zo duur, maar ook minstens twee keer zo leuk is de SOMMARFLOX. Het heeft een uniek uiterlijk, met bijna willekeurige versieringen en een aantal leuke kleurtjes. En oh ja, ben je fan van het design? Goed nieuws, want er zijn ook tafelkleden, placemats, glazen en servetten met ditzelfde design beschikbaar. De Ikea denkt aan mensen die houden van uniciteit. Niet alleen bij deze specifieke serie, maar met nog veel meer. Dus, wil je voor een laag prijsje de aankleding van je keuken veranderen, dan zit je hier ongetwijfeld goed.

Klik hier om het dienblad te bekijken

Dienblad Xenos

Prijs: €13,99
Afmetingen: Ø 40 cm

Dit dienblad uit het assortiment van de Xenos is ietwat aan de prijzige kant. Toch hebben we deze in de lijst neergezet, vanwege een aantal redenen. Allereerst is het dienblad gemaakt van bamboe. Als je hoort dat bamboe een van de meest duurzame stoffen is, gezien het snelt groeit en dus erg hernieuwbaar is, dan ben je vast al overtuigd. Bovendien zit er een rand op het dienblad, die zo hoog is, dat een glas maar met moeite zou kunnen omvallen. De bohemian look die je in je achtertuin hebt gecreëerd, wordt met dit dienblad nog eens extra aangekleed. Hoe dan ook is het er eentje waarvan je moet houden, maar doe je dat, dan wil je er nooit meer vanaf.

Klik hier om het dienblad te bekijken

Dienblad Merkloos

Prijs: €8,60
Afmetingen: Ø 14 cm

Het dienblad is dan wel merkloos en klein, maar we vinden ‘m wel erg leuk. Het gaat om een dienblad van staal, waarmee het dienblad ook uitermate geschikt is voor buiten. Met een leuk plantje op de metalen tuintafel of voor het kopje thee is het dienblad prima in werking te nemen. Hij is stoerder dan alle dienbladen die we hebben besproken en daarmee eist deze zeker een goede plek op in de lijst. Dus, decoratie of wat te drinken, kies zelf waar je het voor wilt gaan gebruiken. Tot slot willen we nog wel even wijzen op het materiaal. Er is namelijk niet bekend of het gaat om roestvrijstaal en dus weten we niet of hij enkele regenbuien zonder blikken of blozen zal doorstaan.

Klik hier om het dienblad te bekijken

Dienblad Benson

Prijs: €9,63
Afmetingen: 40.5 x 28.5 cm

Oeps, dit dienblad is nou niet echt de origineelste die je tot nu toe hebt gezien. Sterker nog, het dienblad is absoluut niet eentje die we hebben gekozen om zijn uiterlijk. Misschien wat lullig en toch is het echt zo. De reden waarom deze is geselecteerd is vanwege de anti-slip functie. Niet alleen je glazen óp het blad worden beschermd van glijden, ook het dienblad zelf zal blijven staan waar hij staat. En mocht je kleine het nog steeds voor elkaar krijg iets om te stoten, dan hoef je zelf niks schoon te maken, want het dienblad is vaatwasserbestendig. Verder geldt, als we de recensies moeten geloven, dat het dienblad precies op een rollator past. Is dat even fijn, voor het behoudt van de zelfstandigheid.

Klik hier om het dienblad te bekijken

Koopgids dienbladen

We eindigen met een erg beknopte koopgids voor dienbladen. Gezien je niet elke maand je dienbladen opnieuw wil aankopen, is het handig te letten op een aantal zaken. De belangrijkste zaken hebben wij voor je op een rijtje gezet, kijk maar:

  • Handgrepen: Handgrepen maken het gemakkelijker om het dienblad op te tillen en te verplaatsen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over morsen. Er zijn dienbladen met ingebouwde handgrepen en dienbladen met losse handgrepen. Kies wat voor jou het meest praktisch is, mocht je daar specifiek naar opzoek zijn. In andere gevallen zal je je verborgen horeca-skills maar eens van zolder moeten halen.
  • Materiaal: Ga je voor hout, plastic, metaal of glas? Kies een materiaal dat past bij je persoonlijke smaak en de stijl van je interieur. Houten dienbladen zijn bijvoorbeeld klassiek en warm, terwijl metalen dienbladen een modernere uitstraling hebben.
  • Grootte en vorm: Als je het hoofdzakelijk gebruikt om drankjes te serveren, kies dan een dienblad dat groot genoeg is om glazen en kopjes op te plaatsen. Als je het dienblad voornamelijk als decoratief element wilt gebruiken, kun je kiezen voor een kleinere maat of een ongebruikelijke vorm.

We hopen dat deze koopgids je helpt bij het vinden van het perfecte dienblad dat aan jouw behoeften en voorkeuren voldoet!

0 Shares
Ook interessant