5 soorten tuinafscheidingen voor een nette tuin

0 Shares
0
0
0

Een tuinafscheiding is een belangrijk element in iedere tuin. Het zorgt voor privacy, bescherming en het kan je tuin ook mooier maken. Er zijn verschillende soorten tuinafscheidingen beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. In dit artikel bespreken we vijf soorten tuinafscheidingen die je buitenruimte een uniek karakter kunnen geven. 

Houten schuttingen

Houten schuttingen zijn een populaire keuze voor tuinafscheidingen. Ze bieden privacy en zijn relatief betaalbaar. Hout is bovendien een materiaal dat in verschillende stijlen en afwerkingen verkrijgbaar is. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Regelmatig schilderen of beitsen beschermt het hout tegen weersinvloeden en verlengt de levensduur van de schutting. Houten schuttingen kunnen ook worden gecombineerd met klimplanten om een natuurlijke look te creëren. 

Metalen hekwerken

Metalen hekwerken zijn een stijlvolle optie voor tuinafscheidingen. Ze zijn stevig, onderhoudsarm en gaan lang mee. Metalen hekwerken zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende ontwerpen, van klassieke tot moderne stijlen. Ze zorgen voor een open gevoel en laten licht en lucht door, terwijl ze toch een duidelijke grens aangeven. Metalen hekwerken kunnen ook worden gecombineerd met borderranden of klimplanten voor een zachtere uitstraling. Een ander voordeel van metalen hekwerken is dat ze bestand zijn tegen verschillende soorten weersomstandigheden.

Groene hagen

Groene hagen zijn een natuurlijke en milieuvriendelijke keuze voor tuinafscheidingen. Ze bieden privacy, dempen geluid en zuiveren de lucht. Hagen kunnen in verschillende hoogtes en breedtes worden gesnoeid en vormen een mooie groene muur rond de tuin. Populaire haagplanten zijn buxus, taxus en liguster. Het onderhoud van een haag vergt echter relatief veel tijd, maar het resultaat is een prachtige, levende afscheiding. Hagen bieden ook een schuilplaats voor vogels en andere dieren, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. 

Bamboe schermen

Bamboe schermen zijn een goedkope en duurzame optie voor tuinafscheidingen. Bamboe is namelijk een snelgroeiende plant die weinig onderhoud vergt. Ze zijn lichtgewicht, gemakkelijk te installeren en verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Bamboe is ook een milieuvriendelijke keuze, aangezien het een hernieuwbare bron is. Bamboe schermen kunnen worden gebruikt als een op zichzelf staande afscheiding of worden gecombineerd met andere materialen, zoals hout of metaal, voor een unieke look. 

Stenen muren

Stenen muren zijn een klassieke en tijdloze keuze voor tuinafscheidingen. Ze bieden privacy, bescherming tegen wind en een stevige barrière. Stenen muren zijn duurzaam, onderhoudsarm en gaan tientallen jaren mee. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende steensoorten, zoals baksteen, natuursteen of beton, en kunnen worden afgewerkt in verschillende stijlen. Stenen muren kunnen ook worden gecombineerd met andere elementen, zoals houten poorten of ijzeren hekken, voor een persoonlijke touch. Bovendien bieden stenen muren een stabiele ondergrond voor klimplanten, waardoor ze kunnen worden getransformeerd in een groene muur.

0 Shares
Ook interessant

Cola tegen misselijkheid

In een vlaag van misselijkheid voel je tegelijkertijd ook een gevoel van angst opkomen. Als je ergens een…