Wasmand Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Je kent ongetwijfeld wel het gevoel dat je gefrustreerd raakte door rondslingerende was. Of het nu om was van jezelf ging of dat van je huisgenoten, fijn is het in ieder geval niet.

Een wasmand is voor dergelijke problemen de perfecte oplossing. Je houdt je wasgoed georganiseerd en netjes en sommige wasmanden helpen je zelfs bij het sorteren van het wasgoed. Daar lopen we overigens ook al tegen een probleem aan, want eigenlijk zijn er twee soorten wasmand. Een wasmand waar je was in vervoert en een wasmand waar je je vieze was ingooit, wachtend tot het gewassen wordt. In deze blog gaan wij in op de laatste soort. Deze zijn in verschillende winkels te koop, waaronder de Action en Lidl. Gezien we houden van veel voor kleine prijsjes, noemen we nog meer budget keuzes op het gebied van wasmanden.

Wasmand Action

Prijs: €7,99
Inhoud: 55 liter

De Curver rattan wasmand is, om het nog maar wat ingewikkelder te maken, eigenlijk een combinatie van de twee soorten die we in de inleiding beschreven. Hij is afsluitbaar en staat goed in een ruimte, maar is ook verplaatsbaar. Je zou in principe schone, opgevouwen was in de wasmand kwijt kunnen. Met vijfenvijftig liter aan inhoud hoeft dat geen probleem te zijn.

Het enige nadeel is dat je moet werken met wel erg hoge stapels. De kans dat je opgevouwen stapel omvalt en je daardoor opnieuw moet beginnen, is zeker aanwezig. We zouden daarom gewoon aanraden de wasmand neer te zetten en alleen te verplaatsen van de plek waar hij staat naar de wasmachine en terug. Dirty wash only, zou je kunnen zeggen.

Klik hier om de wasmand te bekijken

Wasmand Lidl

Prijs: €39,99
Inhoud: 116 liter

Beschikbaar in maar liefst drie kleuren (grijs, beige en rood) én met de functie waarop je was wordt gesorteerd. Wanneer je iedereen aanstuurt de was goed te sorteren, scheelt dat een hoop tijd op het moment dat je gaat wachten. De was is in te delen in light, colour en dark, ofwel wit, kleur en donkere was (wat ons betreft).

De inhoud van ieder vak ligt net iets onder de 40 liter. Mocht je het idee hebben dat je de wasmand moet optillen, dan verblijden we je met ‘nee’ als antwoord. De wasmand staat namelijk op vier wieltjes en is hierdoor makkelijk verplaatsbaar. De stof die jouw was bijeen houdt reageert onder de noemer van polyester. Dat is een stof die bekend staat om zijn duurzaamheid en vormvastheid. Het gaat lang mee en kreukt niet. Wat wil je nog meer?

Klik hier om de wasmand te bekijken

Andere budget keuzes

Budget is niet per definitie slecht. Tegenwoordig is de kwaliteit prima en hoef je je geen zorgen te maken dat iets de volgende dag alweer uit elkaar valt. Mensen kiezen voor budget vanwege onder andere bewust te kunnen consumeren. In dergelijke zin verklein je je uitgavenpatroon en vergroot je hiermee je spaarpot. Je kan sparen om op lagertermijn in duurzaamheid te investeren. Bovendien kan het zo zijn dat je gewoonweg geen groot budget hebt of vanwege bepaalde redenen moet doen aan kostenbesparing.

Om welke reden je ook voor een budget keuze gaat, weet dat er qua wasmanden in ieder geval genoeg te kiezen valt. We hebben deze voor je op een rijtje gezet, dus lees gauw verder.

Wasmand Songmics

Prijs: €39,99
Inhoud: 150 liter

Deze wasmand wil je hebben als je veel was hebt én als je houdt van een bamboe look. Want, als we tegenwoordig om ons heen kijken, kiezen mensen nog graag voor rust. Bijvoorbeeld in een witte badkamer zou deze wasmand fantastisch staan. Ook bij groene kleuren of een bohemian stijl qua interieur.

Net als degene van de Lidl, kan je je was sorteren in drie soorten was. Echter zal je nu zelf even moeten bedenken welke was je waar indoet. Maar gezien was nooit lijkt te verdwijnen, zal je altijd wel aan de was in de mand kunnen zien waar je het kwijt wil. Mocht je om een reden geen wasmand nodig is, dan kan je deze wasmand ook nog eens opvouwen. Het klinkt bijna te waar om mooi te zijn, is het niet?

Klik hier om de wasmand te bekijken

Wasmand Xenos

Prijs: €22,99
Inhoud: 72 liter

We blijven nog even in de bamboesferen, want ook deze wasmand is gemaakt van bamboe (of heeft in ieder geval een dergelijke look). Wanneer je niet zo nauw bent qua was of veel meer dan drie soorten was hebt, kan je gebruikmaken van deze wasmand. Met een inhoud van maar liefst 72 liter, weet jij dat er wel een aantal wasjes in kwijt kan.

Het voordeel aan deze wasmand is, is dat de binnenkant uitneembaar en uitwasbaar is. De vieze modderbroek van je kleine hummeltje en het met eten besmeerde rompertje van de kleinste, kunnen zonder blikken of blozen de wasmand in. En heb je een groot gezin en daarom wel meer wasmanden nodig, dan koop je er gewoon twee. Want voor maar net twee tientjes vindt je een wasmand van deze grootte niet zo gauw.

Klik hier om de wasmand te bekijken

Wasmand BetterLife4you

Prijs: €22,-
Inhoud: 155 liter

Wellicht niet moeders schoonste wasmand, maar wel eentje waarvan de noemer ‘functionaliteit’ bovenaan de lijst staat. Je kan er niet alleen in sorteren, maar je kan er ook ontzettend veel was in kwijt. Voor maar twee tientjes en een stevige handdruk, is de wasmand voor jou.

Misschien verwacht je wel niet het meeste van deze wasmand, maar met een 100% tevredenheidsgarantie, hoef je niet bang te zijn voor tegenvallende kwaliteit. Binnen 30 dagen kan jij deze nog gratis retourneren naar het bedrijf. Als laatste vermelden we graag dat de wasmand makkelijk in elkaar is te zetten en dat daarmee geen problemen oplevert.

Klik hier om de wasmand te bekijken

Wasmand Curver

Prijs: €36,95
Inhoud: 60 liter

Voor de prijs van een kleine veertig euro krijg je niet een, maar twee wasmanden. We zetten deze wasmand graag in het rijtje, gezien de manier waarop de wasmanden zijn gemaakt. Ze zijn namelijk duurzaam, in de zin van dat het gemaakt is van gerecycled materiaal.

De wasmanden zijn geïnspireerd op Scandinavisch design en staan daarmee ook fantastisch in een interieur met dergelijke look. De gaatjes in de wasmand hebben overigens een reden. De was kan hierdoor namelijk goed luchten, wat nare geurtjes tegenhoudt van verspreiding. Houdt er rekening mee dat de wasmanden niet de grootste in zijn formaat zijn en het daarom nodig is nog een set aan te schaffen.

Klik hier om de wasmand te bekijken

Wasmand IKEA

Prijs: €4,99
Inhoud: 70 liter

Als zoiets als een favoriete winkel bestaat, dan is dat misschien de Ikea wel. Deze winkel heeft op het gebied van wonen vrijwel alles. En, nog mooier, veel producten zijn in échte budgetvarianten beschikbaar. Voor maar vijf euro heb je namelijk al een wasmand van wel 70 liter.

De wasmand is binnen een seconde opvouwbaar, zelfs als er was in zit. Dit maakt niet alleen dat je hem handig kan vervoeren, maar ook dat het weinig ruimte in beslag neemt. Woon je alleen of gewoonweg in een klein huishouden, dan is dit zeker een goede oplossing. It does the job en daarmee hebben we ook genoeg gezegd. Als laatste in deze lijst, is het er zeker eentje om in gedachten te houden.

Klik hier om de wasmand te bekijken

Koopgids wasmanden

Een wasmand is, zoals je nu wel weet, een handig huishoudelijk item om vuile was in te bewaren en georganiseerd te houden. Hier zijn enkele tips om de juiste wasmand te kiezen:

  1. Capaciteit: Overweeg de capaciteit van de wasmand. Hoeveel wasgoed verwacht je te hebben? Als je een groot huishouden hebt of regelmatig veel wasgoed hebt, is een wasmand met een grotere capaciteit waarschijnlijk geschikter. Een kleinere wasmand kan daarentegen handig zijn voor kleinere huishoudens of voor specifieke toepassingen, zoals in een badkamer.
  2. Materiaal: Wasmanden zijn er in verschillende materialen, zoals plastic, stof of bamboe. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Plastic of kunststoffen wasmanden zijn bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken, terwijl bamboe wasmanden meestal lichter en flexibeler zijn. Een stoffen wasmand is misschien wel goed weg te werken tussen kasten in, maar staat over het algemeen minder mooi in het interieur.
  3. Handvatten: Let op de aanwezigheid van handvatten op de wasmand. Handvatten maken het gemakkelijker om de wasmand te dragen en te verplaatsen, vooral als je de was naar een andere ruimte moet brengen om te wassen. Controleer of de handvatten stevig zijn en comfortabel aanvoelen. Het zou vervelend zijn als je een trap op of af moet en met het gewicht van de wasmand je handen pijn doet.
  4. Ventilatie: Goede ventilatie is belangrijk om de geur van vuile was te minimaliseren en schimmelvorming te voorkomen. Kies een wasmand met voldoende ventilatieopties, zoals luchtsleuven of gaatjes in de zijkant, om de luchtcirculatie te bevorderen.
  5. Ruimtebesparing: Overweeg de beschikbare ruimte in je huis bij het kiezen van een wasmand. Als je beperkte ruimte hebt, kun je opties overwegen zoals stapelbare wasmanden of opvouwbare wasmanden om ruimte te besparen. Mocht je veel ruimte hebben, dan kies je het design boven de functionaliteit van de wasmand.

Volg de bovenstaande tips en je weet zeker dat jij binnenkort je was kan opbergen als nooit te voren.

0 Shares
Ook interessant