De beste wastips voor grote gezinnen

0 Shares
0
0
0

Als je deel uitmaakt van een groot gezin, weet je dat de was een cyclus kan lijken die nooit eindigt. Elke dag brengt een nieuwe lading wasgoed en het lijkt wel alsof de wasmand een bodemloze put is. Maar hoe houd je de boel efficiënt en stressvrij, vooral als je een groot gezin hebt? 

Sorteren

We weten allemaal dat het belangrijk is om witte kleding te scheiden van gekleurde kleding, maar er zijn meer manieren om te sorteren die specifiek nuttig zijn voor grote gezinnen. Overweeg bijvoorbeeld om te sorteren op gezinslid. Door ieder gezinslid zijn eigen wasdag te geven, houd je de kleding van iedereen apart en wordt het veel gemakkelijker om alles weer op zijn plaats te krijgen. Het voorkomt ook het eindeloze gezoek naar die ene verdwenen sok.

Timing

In grote gezinnen kan het zijn dat de wasmachines bijna elke dag draaien. Daarom is timing belangrijk. Probeer te wassen tijdens daluren om energie te besparen. Veel moderne wasmachines hebben een uitgestelde startfunctie, wat handig kan zijn om de was te laten draaien wanneer iedereen slaapt. Het is niet alleen energiezuiniger, maar het zorgt er ook voor dat de wasmachine vrij is op momenten dat iedereen wakker is en wellicht snel iets wil wassen.

De juiste hoeveelheid wasmiddel

Het lijkt misschien verleidelijk om extra wasmiddel te gebruiken als je grote ladingen wast, maar te veel zeep kan juist problemen opleveren. Het kan zich ophopen in je kleding en zelfs in je wasmachine, waardoor beide sneller slijten. Kijk goed naar de aanbevelingen op de verpakking van het wasmiddel en probeer je daaraan te houden.

Een systeem voor de was

Het lijkt misschien overdreven, maar het hebben van een systeem kan veel schelen. Denk aan waszakken voor ieder gezinslid of speciale bakken waar iedereen zijn of haar schone kleding kan vinden. Door een georganiseerde aanpak te kiezen, verminder je de tijd die nodig is voor het sorteren en vouwen van de was. Dit is vooral handig als je meerdere kinderen hebt die nog niet zelf hun was kunnen doen.

Een groot gezin hebben betekent vaak dat er meer huishoudelijke taken zijn, inclusief het wassen van kleding. Het zal nooit een taak zijn waar iedereen naar uitkijkt, maar met deze tips wordt het wel een klus die je efficiënter en met minder stress kunt aanpakken. Dus, is het mogelijk om de was te vereenvoudigen in een groot gezin? Zeker weten, en het begint allemaal met een beetje planning en organisatie.

0 Shares
Ook interessant