Hoe kies ik de grootte van mijn vloerkleed?

0 Shares
0
0
0

Vloerkleden zijn onderdeel van het interieur in je huis. Ze dienen als decoratie en voegen warmte toe. Vooral als je graag op blote voeten door je huis heen loopt, is een vloerkleed ideaal. Het bepalen van de grootte van het vloerkleed blijkt best wel een klus te zijn. Hoe meet je het op in je huis? En welke grootte past het beste bij je interieur? Er zijn veel tips te vinden over waarom de juiste afmetingen belangrijk zijn, hoe je de juiste maat kan meten, tips voor het kiezen van het kleed en welk vloedkleed het beste past bij jouw interieur. Dus hoe kies je de grootte van het vloerkleed?

Waarom de juiste afmetingen belangrijk zijn

De grootte van je vloerkleed heeft invloed op de uitstraling van een kamer. Als het kleed te klein is, kan de ruimte onafgewerkt lijken. Het is van belang dat het vloerkleed het interieur aanvult in plaats van overweldigt zoals bij een te groot vloerkleed. Door de juiste afmetingen te kiezen kan het vloerkleed de juiste sfeer creëren en voldoen aan je behoeften. 

De juiste maat meten

Om de juiste maat te meten van de plek waar je vloerkleed komt te liggen, kan je het beste een meetlint gebruiken. Meet de lengte en breedte van het gebied op en schrijf deze afmetingen gelijk op zodat je ze niet kan vergeten. Houdt rekening met meubelopstellingen en doorloopruimtes. Een algemene richtlijn is om het vloerkleed zo te plaatsen dat het onder alle meubelstukken past of minstens gedeeltelijk eronder valt.

Tips voor het kiezen van een vloerkleedformaat

Bij elke ruimte in je huis past een anders soort formaat vloerkleed. Wil je een vloerkleed toevoegen aan de eetkamer? Zorg er dan voor dat het kleed groot genoeg is om onder de tafel én de stoelen te passen. Let er op dat de stoelen ook nog op het kleed passen als ze worden uitgetrokken om aan tafel te zitten. Er wordt vaak gekozen voor een vloerkleed in de woonkamer of slaapkamer. In de woonkamer moet het vloerkleed groot genoeg zijn om alle zitmeubels op te nemen. Laat het kleed ongeveer 20-30 cm onder de voorkant van de bank uitsteken. Heeft jou woonkamer een aparte afmeting of rare hoeken? Kies er dan voor om vloerkleden op maat te laten maken zodat ze mooi passen in de ruimte. Voor de slaapkamer kan je ervoor kiezen om het kleed onder het bed te plaatsen. Laat genoeg ruimte over aan de zijkanten en voet van het bed zodat je op een warm en zacht kleed stapt als je uit bed komt. 

Vloerkleden voor verschillende kamertypes

Bij elk interieur past een ander soort vloerkleed. Er zijn veel verschillende soorten stijlen beschikbaar. Voor een modern interieur kan je het beste kiezen voor een vloerkleed met geometrische patronen en gedurfde kleuren. Zo maak je van je vloerkleed een statement in de ruimte. Bij een Scandinavisch en minimalistisch interieur kan je kiezen voor een kleed met neutrale kleuren zoals gebroken wit, beige of grijs. Voor een klassiek interieur kan je het beste kiezen voor een vloerkleed met patronen en verfijnde kleuren. 

Jouw nieuwe vloerkleed

Laat je vloerkleed op maat maken zodat het kleed past bij de afmetingen en stijl van je interieur. Neem de tijd om de plek waar je vloerkleed komt te liggen goed op te meten. Zo weet je zeker dat het nieuwe vloerkleed perfect komt te liggen. 

0 Shares
Ook interessant