Pillendoosje Action, Etos, Zeeman, Kruidvat & meer

0 Shares
0
0
0

Vitamines, medicijnen of andere kleine spulletjes kan je kwijt in een pillendoosje. Een pillendoosje geeft houvast en het zorgt ervoor dat er overzicht wordt gecreëerd.

Goed, dat je wellicht een pillendoosje nodig hebt om alle medicijnen van je oude vader te sorteren, neemt niet weg dat het je enorm veel moet kosten. Sterker nog, pillendoosjes zijn in zulke grote getale op de markt, dat er voor ieder wat wils zal bijzitten. In deze blog aan we in op pillendoosjes te koop bij meerdere, Nederlandse, fysieke winkels. Denk aan de Action en de Etos, maar vergeet de Zeeman en de Kruidvat niet. Je zal vanzelf tegen een pillendoosje aanlopen dat aan jouw wensen voldoet. Dus lees, geniet en laat je vooral inspireren!

Pillendoosje Action

Helaas beginnen we de zoektocht met wat vervelend nieuws. Op het moment van schrijven zijn er geen pillendoosjes bij de Action te koop. Van opbergboxen tot sieradendoosjes, je vindt er van alles, behalve dit dus. Maar, wees niet getreurd, lees gauw verder om te bekijken of er bij de andere winkels wel een assortiment beschikbaar is. Spoiler: dat is inderdaad het geval.

Klik hier om in de gaten te houden of ze toevallig al een pillendoosje aanbieden.

Pillendoosje Etos

Bij de Etos zijn niet één, niet twee, maar wel drie verschillende pillendoosjes te koop. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Dr. Original Medicine Box

Prijs: €5,99

Een redelijk uitgebreid pillendoosje is te vinden bij de Etos. Je kan hier per dag, voor de vier verschillende ‘dagdelen’ pillen toevoegen. De dagdelen bestaan uit ‘ochtend’, ‘middag’, ‘avond’ en ‘nacht’. Het brengt het totaal aantal vakjes op een mooi aantal van achtentwintig. Het enige nadeel hieraan is, is dat het bijvullen niet heel makkelijk is. Dit komt omdat het de pillen al snel uit de vakjes komen, mocht je aan een nieuwe week beginnen. Realiseer je dus hoe goed je fijne motoriek nog is. Bovendien is het voor lang niet iedereen nodig dat er zó veel pillenvakjes bestaan. Aan de andere kant, iedereen kan zeggen wat hij wil, maar het pillendoosje heeft een ontzettend vrolijk uiterlijk.

Klik hier om het pillendoosje te bekijken

Etos Pillendoosje Indeelbaar

Prijs: €1,99

Voor slechts twee ‘eu’ heb je dit simpele pillendoosje van Etos huismerk in handen. Het pillendoosje heeft een neutrale witte kleur. Je kan er makkelijk je medicijnen in opdelen. Maar, het doosje is absoluut niet geschikt voor een week aan medicijnen. Het heeft namelijk slechts zes vakjes en een week heeft natuurlijk zeven dagen. Je zou het pillendoosje daarom beter kunnen gebruiken voor het sorteren van medicijnen, dan het opdelen van medicijnen. Daarentegen kan je er altijd nog een leuk DIY-project van maken, waarbij je het omtovert tot een mooi sieradendoosje. Je fijne kettingen, kleine oorbellen en ringetjes kan je er zeker in kwijt.

Klik hier om het pillendoosje te bekijken

Dr. Original Compacte Week Medicijn Doos

Prijs: €9,99

Je las het in de titel al: dit pillendoosje is er wel eentje om de week door te komen. Echter moet je je afvragen of dit pillendoosje wel iets is dat je wil aanschaffen. De wat kleinere pillen schijnen zomaar door het hele doosje heen te slaan. Heb je alles netjes gesorteerd, ben je na een dag alweer de tel kwijt omdat de verhoudingen niet meer kloppen. Bovendien zou je er ook nog eens tien euro voor moeten neerleggen en dat terwijl er goedkopere en betere varianten op de markt zijn. Lijkt het je wel een fantastisch systeem? Wij zijn niet degene die je tegenhouden om het aan te schaffen. Laten we dat voorop stellen!

Klik hier om het pillendoosje te bekijken

Pillendoosje Zeeman

Bij een bezoekje aan de Zeeman kan je jezelf laten inspireren door maar liefst één, we herhalen, één pillendoosje. Eentje met een mooie blauwe deksel.

Pillendoos Blauw

Het gaat inderdaad niet om een ‘doosje’ maar echt een goede ‘doos’. De pillendoos bestaat uit in totaal acht vakken. Zes daarvan zijn aan de kleine kant, de resterende twee zijn groot. De onderkant van het doosje beslaat de zes vakken, de bovenkant de andere twee. Je zou in theorie kunnen zeggen dat de grote vakken ongeveer drie kleine vakjes bij elkaar zijn. Het is een pillendoos die je gebruikt voor het sorteren van pillen, anders dan het verdelen van pillen per dag. Je vitamine pillen die je dagelijks slikt, kan je daarom beter ergens anders in opbergen. Behalve dan wanneer je een weekendje weg gaat, dan kan dit wel erg goed uitkomen.

Klik hier om het pillendoosje te bekijken

Pillendoosje Kruidvat

In het verleden was er nog weleens een aanbieding voor een pillendoosje, te koop bij de Kruidvat. Op het moment moeten we je helaas teleurstellen. Het pillendoosje is namelijk uitverkocht en lijkt voorlopig ook niet terug te komen.

Klik hier om in de gaten te houden of ze toevallig al een pillendoosje aanbieden.

Andere pillendoosjes

Je kan je afvragen, wat moet je nou zonder de schrijvers van netjes.nl. Ze zoeken altijd ontzettend veel voor je uit en we kunnen je vertellen, we doen het graag. Zo hebben we ook verder gekeken in het aanbod/ assortiment van pillendoosjes. Lees nog liever vandaag dan morgen verder en laat je inspireren tot de aankoop van jouw favoriete pillendoosje. In dit geval wellicht eentje van… de Blokker!

Pillendoosje Blokker

De Blokker, maar dan online, biedt zo ontzettend veel pillendoosjes aan, dat je bijna zou afvragen ‘waarom’? In principe is het antwoord hierop vrij duidelijk en dat is dat er veel verkopers via de Blokkers hun goederen aanbieden. Zo ook, pillendoosjes dus. Je vervelen met het hele assortiment doet de Blokker zelf al, dus hierbij een mooie selectie van drie doosjes.

Safe Age Pillendoosje met 7 dagen en ochtend en avond vakken

Prijs: €13,95

Wellicht wat aan de prijzige kant, maar zeker de moeite van het aanschaffen waard. Je ontvangt een pillendoosje met in totaal veertien vakjes. Zeven voor alle dagen in de week en twee per dag voor zowel avond als ochtend. Het design is stijlvol en de bakjes zijn goed dicht te klikken. Bovendien zijn de bakjes ook relatief groot. Een heel assortiment aan eigen medicijnen kan je er daardoor zonder moeite in kwijt. Wel zo fijn dat je alles bij elkaar kan bewaren, niet waar?

Klik hier om het pillendoosje te bekijken

5x Sleutelhangers met pillendoosje voor medicatie

Prijs: €14,65

Of dit nog echt een pillendoosje is, tja, niet echt. Althans, niet hoe de meeste mensen zich een dergelijk product voorstellen. En toch, toch is dit product fantastisch. Je neemt namelijk op deze manier medicijnen veilig mee op pad. Stel je voor, dat je veel in de weer bent en eigenlijk geen ruimte hebt voor een klassiek pillendoosje. Elke ochtend of elke zondag vul je de kokers voor de werkweek, zodat je daar geen omkijken meer naar hebt. Je sleutels, waaraan je dit doosje hangt, neem je toch wel mee. Je hebt dus toegang tot medicijnen, maar kan ze op een discrete en veilige manier met je meedragen.

Klik hier om het pillendoosje te bekijken

Sundaze pillendoos

Prijs: €1,99

Dankzij de doorzichtige deksel zie je meteen hoe het er met je voorraad pillen voorstaat. Je zal zien hoe je vitamines, pijnstillers of andere medicijnen zich in het bakje rond bewegen. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de pillen door elkaar husselen. De schotten, die de vakjes hun recht geven een vakje te zijn, komen hoog genoeg, zélfs aan de afrondende zijden. Een ander voordeel is natuurlijk het lage bedrag. Wie zegt dat functioneel, praktisch of zelfs netjes ook duur moet zijn?

Klik hier om het pillendoosje te bekijken

Koopgids

We geven je graag tips om te voorkomen dat je een verkeerde aankoop doet. Lees daarom hier een beknopte koopgids over pillendoosjes.

  1. Type pillendoosje: Er zijn verschillende soorten pillendoosjes beschikbaar, afhankelijk van jouw behoeften. Je kunt kiezen voor een dagelijks pillendoosje met afzonderlijke vakjes voor elke dag van de week, een wekelijks pillendoosje met vakjes voor ochtend, middag en avond of zelfs eentje met een meer algemenere indeling. Dus eentje die niet gebaseerd is op ritme, maar juist op soort.
  2. Grootte en capaciteit: Bedenk hoeveel pillen je dagelijks moet innemen en kies een pillendoosje dat voldoende ruimte biedt. Let ook op de grootte van het pillendoosje, vooral als je van plan bent het mee te nemen in je tas of op reis.
  3. Vakindeling: Wees alert op de indeling van de vakjes in het pillendoosje. Het moet gemakkelijk zijn om pillen in en uit de vakjes te halen. Oók met een wat minder goede motoriek of simpelweg wat dikkere vingers. Sommige pillendoosjes hebben afneembare vakjes, wat handig kan zijn als je meerdere dagen tegelijk wilt voorbereiden.
  4. Duidelijke markeringen: Controleer of het pillendoosje duidelijke markeringen heeft voor de dagen van de week, ochtend/middag/avond of andere relevante tijdsaanduidingen. Dit maakt het gemakkelijker om je medicijnen op het juiste moment in te nemen, mits je een dergelijk pillendoosje hebt aangeschaft.
  5. Veiligheid: Sommige pillendoosjes hebben vergrendelingsmechanismen om te voorkomen dat kinderen of huisdieren toegang krijgen tot de medicijnen. Denk niet aan een slot, maar gewoon een dergelijke moeilijkheidsgraad. Een fles met chloor, daar zit bijvoorbeeld ook een ‘lastige’ sluiting op.
  6. Prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende pillendoosjes om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Overweeg hierbij niet alleen de prijs, maar dus ook de kwaliteit en functionaliteit van het pillendoosje.

Nat het lezen van deze tips weten we bijna zeker dat jij de juiste beslissing zal maken bij het kiezen van een geschikt pillendoosje.

0 Shares
Ook interessant

Dolce Gusto ontkalken

Een Dolce Gusto. Het is tegenwoordig een fenomeen waar niemand meer omheen kan. Althans, de NESCAFÉ Dolce Gusto…