Beste Vouwkrat (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Vouwkrat – onze nummer 1 van 2023

Op zoek naar een parel van een vouwkrat? Zoek dan niet verder. Het vouwkrat van Sunware met een inhoud van 46 liter en in een prachtige zwarte kleur, zou nog eerder vandaag dan morgen van jou moeten zijn. Je vervoert er van allerlei spullen in en opbergen wordt voor jou a piece of cake. Klinkt fantastisch, toch?

Introductie

Zie je het al voor je? Een georganiseerde berging, makkelijk boodschappen doen en een ingepakte auto voor aankomende vakantie zoals je die nog nooit hebt gezien. Misschien is het iets waar je van droomt of misschien is het iets waar je nog verbetering in ziet. Een oplossing voor beide problemen is de aanschaf van vouwkratten. Deze zijn er om je te helpen en we kunnen niet wachten om je te laten zien welke vouwkratten zo geweldig zijn.

In dit artikel nemen we je namelijk mee naar de vijf beste vouwkratten. Met tips, uitgebreide omschrijvingen en een vleugje positiviteit word je geleid naar de keuze van je dromen. Binnenkort zal jij worden verblijd met de mogelijkheid tot organiseren. Inderdaad, de mogelijkheid, want het opruimen zal je toch echt zelf moeten doen. We geven je er slechts het middel voor, niet een volledig oplossingspakket. Wellicht vind je in de veelgestelde vragen de laatste antwoorden, die je doen motiveren om alles netjes te maken.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goed Vouwkrat

Kijk, lees en neem alle informatie aandachtig in je op. De volgende vijf kooptips geven je namelijk inzicht in het aanschaffen van de mooiste vouwkratten.

 1. Inhoud
  Het aantal liters van een vouwkrat zegt niet alleen iets over de inhoud van het krat, ook de afmetingen zullen wat meer duidelijkheid geven. De inhoud van het krat betekent eigenlijk hoeveel spullen je er in principe in kwijt kan en dus zegt het misschien wel iets over het aantal kratten dat je nodig hebt. De inhouden variëren zeker, alleen al in deze blog van 17 tot 52 liter.
 2. Maximaal belastbaar gewicht
  Helaas is het niet zo dat het maximale belastbare gewicht toeneemt, naarmate je krat in grootte toeneemt. Toch is het wel belangrijk om dat gewicht te bekijken, al helemaal als je van plan bent er zware dingen in te vervoeren. Denk aan zoiets als verfblikken, sportbenodigdheden en flessen drinken.
 3. Handvatten
  Let op de aanwezigheid en de kwaliteit van de handvatten. De handvatten moeten stevig zijn en comfortabel in de hand liggen, vooral als je van plan bent om zwaardere spullen te dragen. In sommige gevallen zit er nog een extra handvat aan, waardoor het krat met slechts één hand kan dragen.
 4. Wieltjes
  Sommige vouwkratten zijn uitgerust met wieltjes, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn, vooral als je vaak zware ladingen draagt. Als mobiliteit belangrijk voor je is, overweeg dan een vouwkrat met wieltjes voor extra gemak.
 5. Design
  Het oog wil ook wat, eerlijk is eerlijk. Maar, meerdere kleuren zijn ook handig wanneer je bijvoorbeeld onderscheid wil maken in spullen. Je herkent aan de kleur van het krat al wat erin zit of van wie de spullen eigenlijk zijn.

5 Beste Producten

#1 Sunware – Square vouwkrat 46L zwart

Prijs: €22,75

+ grote inhoud
+ goede prijs-kwaliteitverhouding
– in sommige gevallen blijkt er toch sprake te zijn van een mindere tot slechte kwaliteit

Een vouwkrat is een investering. Een investering waar je, als het goed is, de komende jaren van zal genieten. Schrik dan ook niet als je bedragen zoals de prijs van dit vouwkrat, voorbij ziet komen. Veel van dit soort kratten en dergelijke kwaliteit leiden immers tot een prijs als deze. Dat zal je dan ook snel zien in de kratten die zullen volgen, maar voor nu houden we het bij een omschrijving van het Sunware – Square vouwkrat 46L zwart.

Het vouwkrat is van mooi formaat (54 cm x 38 cm x 26,5 cm, l x b x h) en heeft een redelijk grote inhoud (46). Hij is ontzettend stevig en er bestaat natuurlijk de optie om deze in te klappen. De hoeveelheid gewicht die het krat kan dragen, is overigens niet helemaal duidelijk. Pas dus op als je bedenkt zware dumbells of andere artikelen erin wil vervoeren. Dumbells? Ja, zeker. Een vouwkrat is multifunctioneel. Je kan het gebruiken voor het vervoeren van eten en drinken, maar ook het verplaatsen en opbergen van zoiets als sportspullen. Of, je gaat op vakantie en bedenkt dat de tent geen hoes meer had. Ook daarin zal je zien dat een krat als deze goede uitkomsten biedt. Wat al helemaal handig is, bij het bezitten van ontzettend veel spullen, is de mogelijkheid tot stapelen. Aan de verschillende kleuren kan je dan wel zien en onthouden wat waar in zit. Het krat is eenmaal in nog drie andere kleuren (groen, blauw en antraciet) verkrijgbaar.

De handgrepen aan de zijkant maken dat je het krat makkelijk kan optillen en de inklapbaarheid zorgt voor het compact opbergen wanneer je ze niet gebruikt. Het lijkt een geweldig product te zijn, dat bijna onverwoestbaar is. Tenminste, daar valt nog iets voor te zeggen. Een aantal personen ervaart dat het wél snel kapot gaat. Waar dat precies aan ligt, blijft overigens wat onduidelijk. In ieder geval is het iets om in gedachten mee te nemen, mocht je overwegen dit vouwkrat aan te schaffen.

#2 Sunware – Square vouwkrat met handgreep 32L blauw

Prijs: €17,50

+ extra handgreep, zodat je het krat met één hand kan vastpakken
+ in meerdere kleuren beschikbaar
– maximaal in 32 liter variant

Van hetzelfde merk als de nummer 1, maar toch degelijk wel wat anders. Qua grootte, maar ook qua design. Uniek aan dit vouwkrat is namelijk dat deze een extra handgreep heeft, waaraan hij is gemonteerd. Het maakt dat je het goed kan vastpakken en sowieso een hand vrijhoudt wanneer je nog meer dingen moet vervoeren.

De afmetingen geven een goed beeld van hetgeen je er allemaal in kwijt kan. Die afmetingen komen trouwens neer op (49 cm x 36 cm x 24,5 cm, l x b x h). De inhoud zal goed zijn voor een 32 liter, waarmee je je dagelijkse boodschappen goed kan vervoeren. Het is handig om bijvoorbeeld in de auto te houden als vaste boodschappenvriend of in der berging te gebruiken als opbergmethode. Wist je overigens dat veel mensen ook kratten door het huis hebben staan, om spullen in te verzamelen en te vervoeren die op een verkeerde verdieping liggen of uit de weg moeten? Een vouwkrat als deze bied je meer voor- dan nadelen. Vind je trouwens het krat nog een slag te groot of denk je dat deze net niet in je Citroën C1 zal pakken? Geen probleem, het krat is ook in 24 liter variant beschikbaar. Sterker nog, hij is zelfs in verschillende kleuren verkrijgbaar (groen en antraciet), zodat het ook nog eens past bij je kleine scheurbakje.

Scheurbakje of niet, het Sunware – Square vouwkrat met handgreep 32L blauw kan je op veel meer plekken kwijt. Denk aan kasten, maar ook voorop fietsenrekjes en de camping. De voordelen blijven eindeloos en de kwaliteit is zeker naar wens. Helaas is het vouwkrat niet in een slag groter beschikbaar, maar wellicht is dat ook wel vanwege de de draagkracht van de extra handgrepen. Extra handgrepen, want aan de zijkant van het krat vind je ook nog gewoon de handgrepen. Je kan hem ook met twee handen blijven vasthouden.

#3 O’DADDY® Boodschappentrolley met wielen

Prijs: €37,98

+ opvouwbaar krat op wielen
+ maximale belasting van 25 kg
– zonder inhoud al redelijk zwaar

De prijs liegt er niet naar: je betaalt inderdaad zo’n veertig euro voor dit vouwkrat. Maar, het is niet zo maar een vouwkrat, het is een boodschappentrolley op wielen. Je leest het goed, het is een krat dat je rollend vervoerd, in plaats van altijd in je armen neemt. Het maakt je wendbaar, je hoeft niet veel kracht uit te oefenen en het is gewoon ontzettend handig. Bovendien heeft het een grote inhoud en kan je er de weekboodschappen voor een eenpersoonshuishouden zeker in kwijt. Mensen zonder auto of personen die afhankelijk zijn van de benenwagen, kunnen nu ook zonder zorgen de boodschappen voltooien.

De boodschappentrolley voldoet zeker aan wat je ervan verwacht en misschien nog wel meer. Zo is deze ook nog eens op te vouwen, mocht je het niet in gebruik te nemen. Eigenlijk ook wel logisch, want anders had het deze lijst van vouwkratten natuurlijk nooit gehaald. De maximale belasting komt overigens neer op een stevige 25 kg en de lengte van het handvat komt, in maximale vorm neer op bijna een meter. Mocht je gezegend zijn in een grote lichaamslengte, dan is dit krat wellicht niet your cup of tea. Een ander ding dat als nadelig kan worden gezien, is dat de O’DADDY® Boodschappentrolley met wielen, zonder inhoud, al bijna 3 kg weegt. Niet heel ligt, als je er over nadenkt dat andere kratten in gewicht net op een kilo komen.

Het is natuurlijk onzin als we verkondigen dat je de boodschappentrolley met wielen alleen voor boodschappen kan gebruiken. Want denk eens aan een fotograaf met van allerlei statieven en meerdere camera’s. Of een kunstenaar die in de buitenlucht schildert en beseft dat het toch wel handig is als de ezel en tig andere kleuren mee kunnen gaan. Wel zal je in dat soort gevallen het gewicht goed moeten verdelen. Je wil immers dat dingen niet gaan schuiven en de trolley omvalt, wanneer je deze schuin houdt en ermee begint te rijden.

#4 IRIS Vouwkrat – 52L – Kunststof – Zwart/Geel

Prijs: €19,49

+ ontzettend grote inhoud
+ makkelijk schoon te houden
– kunnen niet per definitie veel zwaardere items in worden vervoerd

Nee, het is toevallig geen krat van de Nederlandse supermarktketen met de zwart-gele kenmerken. Daarentegen gaat het om een krat, wel in die kleuren, van het merk IRIS. Met een inhoud van maar liefst 52 liter, is het er zeker eentje om te onthouden. De grote inhoud wordt onder andere gevormd door de hoogte. Het is dus niet per definitie zo dat, hoe groter de inhoud is, hoe groter het oppervlakte van het vouwkrat is. De afmetingen komen overigens neer op 53 cm x 36,5 cm x 37,5 cm (l x b x h) en is daarmee hoger dan dat hij breed is.

Het voordeel eraan is simpelweg dat je er ontzettend veel spullen in kwijt kan. Bovendien is hij binnen een paar stappen in te klappen en weer in elkaar te zetten. Makkelijk schoonmaken is ook geen enkel probleem. Het kunststof neem je al met een nat vaatdoekje af en maak je extra goed schoon met een sopje. Handig als je bijvoorbeeld nog weleens knoeit of het krat in de buitenlucht bewaart. Want ja, ook dat kan, het bewaren in de buitenlucht. Helaas blijkt dat het krat niet heel stevig is, wanneer er zware gewichten in worden getild. Het is ook niet zo dat je meer gewicht in een krat kwijt kan, wanneer deze groter is. Dat hangt namelijk af van de kwaliteit van het materiaal, de bevestiging en simpelweg met de stevigheid van de bodem.

Het IRIS Vouwkrat – 52L – Kunststof – Zwart/Geel schaf je aan voor het gemak. Bovendien is het een krat dat erg goed geprijsd is en eentje waar je lang mee vooruit zal kunnen. Dus, of je hem nou in een volle garage kwijt wil of simpelweg op zolder zet om vervolgens te laten verstoppen, functioneel zal hij zeker zijn. Je schaft er één keer een aantal van aan en kan de volgende maanden, zeg, jaren ermee vooruit. Wees altijd bewust van je aankoop en lees eventueel recensies om bepaalde vermoedens te ontkrachten of te bevestigen.

#5 Zwarte Vouwkratten 3 Stuks 44×33.5×23 Wasmand

Prijs: €36,99

+ lichtgewicht, iets kleiner dan standaard kratten
+ draaggewicht 25 kg
– niet alle varianten beschikbaar

Geen één, geen twee, maar zelfs drie vouwkratten zal je voor dit bedrag van ruim vijfendertig euro ontvangen. De vouwkratten hebben een afmeting van 44 cm x 33.5 cm x 23 cm en hebben daarmee een ondergemiddelde grootte. Niet te klein, maar ook absoluut niet te groot. Het gaat namelijk om een inhoud van zo’n 17 liter en dat is absoluut niet veel. Waar je eerst dacht dat dit een enorme aanbieding was, denk je wellicht nu wel anders. Dat neemt niet weg dat de kratten ontzettend multifunctioneel zijn en dat je er verder niks mee kan. Sterker nog, er wordt zelfs het voorbeeld de kratten als wasmand te gebruiken. Het is dan wel een redelijk kleine wasmand, maar wél eentje die je makkelijk kan opbergen, wanneer je deze niet nodig hebt.

Het maakt dat de Zwarte Vouwkratten 3 Stuks 44×33.5×23 Wasmand je veel kunnen bieden. Het kost dan wel even wat kracht om ze in elkaar te zetten, maar dan heb je wel wat. Verder waren de kratten ooit in een lichtgrijze/ witte variant beschikbaar. Echter zal je nu slechts een keuze hebben tussen deze zwarte variant en een donkergrijze kleur. Niet echt waar je vrolijk van wordt, maar wel functioneel. Bovendien maakt het het labelen bijvoorbeeld een stuk makkelijker. Want als je na een vermoeiende autoreis van zo’n 10 uur even niet meer weet in welk krat het bestek ook alweer zat, ben je jezelf eeuwig dankbaar dat je ooit bent begonnen met labelen.

Hoewel het krat wat klein lijkt, betekent dat niet dat het draaggewicht ook erg ‘klein’ is. Je kan er namelijk gewoon een mooie 25 kg in kwijt. Een ander voordeel is dat het mogelijk is om ze op elkaar op te stapelen. Iets met efficiëntie en ruimtebesparing, dachten we zo. Bovendien zijn de kratten zelf ook echte lichtgewichten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat niet in de kofferbak van je auto passen dan wel je moeite hebt met het tillen van een (gevuld) krat.

Conclusie

Een vouwkrat dus. Handig om spullen in te vervoeren, op te slaan of te sorteren. Waar je een vouwkrat ook voor aanschaft, wees je bewust van de hoeveelheid mogelijkheden van wat je ermee kan doen. Gebruik je ‘m niet om je vakantiespullen in op te slaan, dan kan het wel zo zijn dat je je boodschappen erin kwijt kan. Weet niet niet hoe je de garage netjes houdt, dan is ook in dat geval een vouwkrat een item dat je wil aanschaffen. In dit artikel heb je vijf van de beste vouwkratten voorbij zien komen. Met de kooptips heb je bedacht wat je belangrijk vindt en in de veelgestelde vragen vind je waarschijnlijk de antwoorden waar je nog naar zocht.

Veelgestelde vragen

Wat is een vouwkrat en hoe werkt het?

Een vouwkrat is een draagbare opslagcontainer die gemaakt is van stevig materiaal zoals kunststof. Het unieke aan vouwkratten is dat ze kunnen worden opgevouwen wanneer ze niet in gebruik zijn. Je bergt ze daardoor gemakkelijk op. Wanneer je een vouwkrat wilt gebruiken, hoef je hem alleen maar uit te klappen en te vergrendelen. Een kind kan de was doen, of in dit geval het vouwkrat in elkaar zetten. Zó simpel is het immers.

Welke voordelen biedt een vouwkrat ten opzichte van een traditionele plastic bak?

Een vouwkrat is bijvoorbeeld ruimtebesparend omdat ze kunnen worden opgevouwen wanneer ze niet worden gebruikt. Dit maakt ze ideaal voor mensen met beperkte opbergruimte. Bovendien zijn vouwkratten meestal lichtgewicht, duurzaam en gemakkelijk te dragen dankzij de handvatten. Ze zijn ook veelzijdig in gebruik en kunnen worden gebruikt voor boodschappen, opslag thuis, reizen en meer. Een plastic bak kan je vaak niet stapelen, met een vouwkrat kan je dat wel.

Zijn vouwkratten waterdicht?

Vouwkratten zijn meestal niet volledig waterdicht. Terwijl sommige modellen enigszins bestand kunnen zijn tegen vocht, betekent dat niet dat de spullen erin zijn beschermd. Het is belangrijk om te onthouden dat vouwkratten voornamelijk bedoeld zijn voor droge opslag. Als je van plan bent om ze buitenshuis te gebruiken, zorg er dan voor dat je de inhoud beschermt tegen regen of andere vochtige omstandigheden. Of niet, als dat natuurlijk niks uitmaakt.

0 Shares
Ook interessant

Cola tegen misselijkheid

In een vlaag van misselijkheid voel je tegelijkertijd ook een gevoel van angst opkomen. Als je ergens een…

Dolce Gusto ontkalken

Een Dolce Gusto. Het is tegenwoordig een fenomeen waar niemand meer omheen kan. Althans, de NESCAFÉ Dolce Gusto…