Slimme tips voor het inrichten van een overzichtelijke voorraadkast

0 Shares
0
0
0

Een overzichtelijke voorraadkast is de droom van elke ‘opruimfan’. Het bespaart niet alleen tijd omdat je snel kunt vinden wat je zoekt, maar voorkomt vaak ook dat je dubbele producten koopt. In dit artikel delen we een aantal slimme tips om jouw voorraadkast zo efficiënt mogelijk in te richten. Denk dan aan handige opbergoplossingen, tips voor goede verlichting zoals spotjes in het plafond tot praktische organisatietips. Hieronder vind je alles wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je keukenvoorraad perfect geordend blijft.

Start met een grote opruiming

Voordat je jouw voorraadkast opnieuw gaat inrichten, is het erg belangrijk om eerst een grote opruiming te houden. Haal alles uit de kast, leg de producten op de vloer of een tafel en gooi producten weg die over de datum zijn of die je niet meer gaat gebruiken. Zo creëer je meteen veel ruimte in je kast en heb je direct het overzicht. Maak de kast vervolgens heel goed schoon en de kast is klaar om in te richten.

Maak gebruik van voorraadpotten en opbergboxen

Voorraadpotten en opbergboxen zijn ideaal om kleine producten en ingrediënten georganiseerd te houden. Om de boel nog overzichtelijker te maken kun je kiezen om de voorraadpotten en opbergboxen te voorzien van een label, zodat je snel kunt zien wat erin zit. Het mooiste is wanneer je voorraadpotten in dezelfde stijl koopt, dit geeft een rustig beeld en geeft een opgeruimd gevoel. 

Wanneer je je keukenvoorraad helemaal goed geordend wilt houden, is het bijhouden van de THT (Tenminste houdbaar tot) datum ook belangrijk, vooral voor producten zoals pasta die langere tijd kunnen worden bewaard. Een handige manier om dit te doen is door kleine ronde stickers of etiketten te gebruiken en deze vervolgens op de voorraadpot te plakken. Noteer met een watervaste stift de houdbaarheidsdatum en plak de sticker op een zichtbare plek of juist op de bodem van de pot.

Gebruik goede verlichting

Ook goede verlichting is belangrijk voor een overzichtelijke voorraadkast. In een goed verlichte ruimte kun je immers snel zien wat je zoekt en raak je niet snel iets kwijt. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van spotjes in het plafond of trimless spots die strak en netjes in het plafond zijn verwerkt. Op die manier kun je altijd goed zien wat er in je voorraadkast ligt, zelfs wanneer het donker is.

Maak goed gebruik van de ruimte

Een voorraadkast heeft vaak een beperkte afmeting, daarom is het van belang om elke centimeter van je kast optimaal te gebruiken. Maak daarom gebruik van planken die tot het plafond reiken en gebruik een draaiplateau in de hoek voor kleine kruidenpotjes. Een andere handige tip is het ophangen van een organizer aan de binnenkant van de deur. Deze organizers zijn perfect voor het opbergen van kleine artikelen zoals zakjes kruiden, sauzen en andere keukenbenodigdheden. Zo blijven deze items georganiseerd en makkelijk bereikbaar. Door deze bovenstaande slimme opbergoplossingen toe te passen, maak je niet alleen goed gebruik van de beschikbare ruimte in je voorraadkast, maar zorg je er ook voor dat alles overzichtelijk en geordend blijft.

0 Shares
Ook interessant