5 manieren om je huis fris en georganiseerd te houden

0 Shares
0
0
0

Een schoon en opgeruimd huis zorgt voor een rustgevende sfeer. Voor sommige mensen is het echter moeilijk om hun huis constant in deze staat te houden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je huis met vrij weinig moeite altijd netjes te hebben. In dit artikel bespreken we 5 van deze manieren, zodat ook jouw huis altijd schoon en georganiseerd kan zijn!

Ontwikkel een dagelijkse opruimroutine

Het geheim van een opgeruimd huis ligt in het ontwikkelen van een consistente dagelijkse routine. Door elke dag een paar minuten te besteden aan het opruimen van rondslingerende spullen, voorkom je dat de rommel zich ophoopt. 

Maak er daarom een gewoonte van om voor het slapengaan de woonkamer, keuken en andere veelgebruikte ruimtes op te ruimen. Een zacht vloerkleed in de slaapkamer kan helpen om de kamer netjes te houden doordat je geen schoenen of slippers meer hoeft te dragen en op te bergen. 

Creëer een vaste plek voor alles

Een van de grootste oorzaken van rommel is het ontbreken van een vaste plek voor spullen. Je kunt dit voorkomen door voor elk item in je huis een specifieke opbergplek te creëren. Je kunt manden, dozen en planken gebruiken om je spullen in op te bergen. 

Door alles een vaste plek te geven, weet je precies waar je spullen zich bevinden en is opruimen een fluitje van een cent. Als je ruimte goed opgeruimd is, kun je bijvoorbeeld volop genieten van je fluffy vloerkleden doordat er geen rommel op ligt.

Maak van schoonmaken een spel 

Schoonmaken hoeft niet saai te zijn. Je kunt er bijvoorbeeld een spel van maken door jezelf uit te dagen om binnen een bepaalde tijd klaar te zijn of door familie- en gezinsleden erbij te betrekken. 

Daarnaast kun je leuke muziek opzetten tijdens het schoonmaken om de tijd sneller te laten gaan. Tot slot kun je een beloningssysteem invoeren waarbij je jezelf trakteert op iets leuks na het voltooien van een grote schoonmaakklus.

Gooi regelmatig overbodige spullen weg 

Één van de redenen waarom huizen rommelig worden, is de opeenstapeling van overbodige spullen. Neem daarom regelmatig de tijd om items weg te doen die je niet meer gebruikt of nodig hebt. 

Je kunt deze spullen doneren aan liefdadigheidsinstellingen, verkopen op tweedehandssites of weggeven aan vrienden en familie. Door regelmatig op te ruimen, creëer je meer ruimte en voorkom je dat je huis volraakt.

Investeer in slimme opbergoplossingen 

Het gebruik van slimme opbergoplossingen kan wonderen doen voor het georganiseerd houden van je huis. Denk hierbij aan het benutten van verticale ruimte door het plaatsen van planken of het ophangen van manden aan de muur. 

Multifunctionele meubels, zoals een ottomane met opbergruimte of een bed met lades, zijn ook goede manieren om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Door te investeren in deze opbergoplossingen, blijft je huis opgeruimd en overzichtelijk zonder dat je extra vierkante meters nodig hebt.

0 Shares
Ook interessant

Dolce Gusto ontkalken

Een Dolce Gusto. Het is tegenwoordig een fenomeen waar niemand meer omheen kan. Althans, de NESCAFÉ Dolce Gusto…