Alle soorten koelkast bakjes op een rij

0 Shares
0
0
0

Een fantastische trend die al voor langere tijd aanhoudt: koelkast bakjes. Het voordeel ervan is dat nu in ontzettend veel winkels de befaamde ‘organizers’ te koop zijn.

Nu horen we je denken, mijn koelkast werd toch geleverd met bakjes. Klopt, maar we hebben het in deze blog over extra bakjes, die helpen je voedingsmiddelen te verdelen.

Ruimte tekort

De voornaamste reden waarom een koelkast organizer wordt aangeschaft, is ruimte gebrek. Met name in een groot gezin of in een huishouden met grote eters, lopen mensen geregeld tegen dit probleem aan. De weekboodschappen zijn nauwelijks terug te vinden en alles staat door elkaar. Door het gebruik van koelkast organizers zal je zien dat het probleem grotendeels wordt opgelost. Tenminste, we kunnen je niet helpen als je letterlijk meer boodschappen haalt dan er ruimte voor is. Misschien is dan een grotere of tweede koelkast een optie.

Soorten bakjes

In de opvolgende informatie zul je lezen over soorten koelkast bakjes die op de huidige markt bestaan. Eveneens zal je aan het einde van dit artikel informatie vinden over plekken waar je de organizers kunt vinden.

Doorzichtige bakjes

Tip nummer 1: koop doorzichtige bakjes. Je ziet snel wat er in het bakje zit en je voorkomt dat je product over het hoofd ziet. Ze worden veelal gebruik om groenten en fruit in te bewaren.

Afsluitbaar

Afsluitbare bakjes raden we je aan wanneer je graag gesneden fruit of groente wil bewaren in de koelkast. Hiermee houdt je het vers en voorkom je uitdroging. Het voordeel hiervan is dat ze gemakkelijk op te stapelen zijn. Je kan een prachtig kleurenpalet creëren met verschillende kleuren groente

Niet afsluitbaar

Niet afsluitbare bakjes zijn aan te raden wanneer je werkt met verschillende groottes in producten. Het maakt hierbij namelijk niet uit of je ‘over de rand’ heen gaat. Wel raden we je dan weer aan op in bakjes niet veel verschillende soorten producten te doen. Dit maakt het onoverzichtelijk: het idee van een koelkast bakje als organizer verliest hiermee zijn waarde. Zet dus sauzen bij sauzen, groente bij groente, broodbeleg bij het broodbeleg, etc.

Eierrekjes

Eierrekjes zijn niet alleen handig om eieren in te bewaren, maar kunnen ook worden gebruikt voor andere kleine items, zoals verschillende sauzen. De items worden netjes en georganiseerd bewaard. Bovendien voorkom je dat ze door de hele koelkast slingeren. Het nadeel ervan is, is dat niet alle sauzenpotjes even groot zijn. De kans dat het allemaal past, is klein.

Lazy Susan

Het is dan wel geen bakje, maar wel heel erg handig. Een Lazy Susan is een draaiend plateau dat je op de koelkastplank kunt zetten. Het is perfect voor het opbergen van sauzen, dressings, en andere kleine items die anders snel zoekraken in de koelkast. Door de draaifunctie kun je gemakkelijk bij alle items. Je bespaart tijd, stoot niks om en voorkomt zelfs voedselverspilling. Want eerlijk, hoeveel items heb jij in de koelkast staan die vergeten en daardoor stiekem al lang over datum zijn?

Wel is het zo dat een Lazy Susan relatief veel ruimte inneemt. Als je te maken hebt met ruimtegebrek, dan is dit waarschijnlijk niet de beste oplossing.

Flessenrekken

Eveneens een ander item dan een bakje, maar het valt zeker onder de koelkast organizers. As je veel drinkflessen hebt, kan het lastig zijn om deze netjes en georganiseerd te houden. Flessenrekken bieden de perfecte oplossing. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, zodat je er altijd een vindt die past bij je koelkast. Je zit niet met het probleem dat een fles te groot is voor het vakje in de deur en houdt alles op één plek. In sommige gevallen wordt deze bij de aankoop van je koelkast geleverd.

Koelkastlades

Extra van deze lades zijn de perfecte oplossing voor de greenies onder ons. Mensen die relatief veel groente en fruit eten, lopen vaak tegen het ruimtegebrek aan. Koelkastlades houden groenten en fruit netjes bij elkaar. Met meerdere lades kan je beter sorteren. Bovendien voorkom je dat alles door de koelkast heen rolt en beschadigt.

Waar te koop?

Koelkast organizers zijn, gelukkig voor jou, in Nederland te koop bij verschillende winkels en online shops. Enkele voorbeelden van winkels waar je koelkast organizers kunt vinden zijn:

  • Blokker
  • Action
  • Hema
  • Xenos

Daarnaast zijn er (gespecialiseerde) online winkels die zich richten op de verkoop van koelkast organizers, zoals:

  • Bol.com
  • Amazon.com

Het aanbod kan per winkel verschillen, dus het is handig om van tevoren goed te bedenken wat voor soort organizer je nodig hebt en waar je deze het beste kunt vinden. Bovendien is het zaak eerst alles op te meten en te bekijken welke combinatie van bakjes het beste in de koelkast past. Het zou zonde zijn als je onhandige ruimtes overhoud, waar je niks meer in kwijt kan.

Een tip die we je daarom willen meegeven, is om in eerste instantie een indeling op papier neer te zetten. Gek genoeg helpt een weekboodschappenlijstje daar goed bij. Door het bijhouden van een boodschappenlijstje, kun je gemakkelijk zien wat je nog moet kopen en voorkom je dat je dubbele aankopen doet. Je bespaart niet alleen geld, voorkomt niet alleen voedselverspilling, maar weet exact wat je eigenlijk allemaal kwijt moet in de koelkast.

Conclusie

Koelkast organizers zijn een handige en praktische manier om je koelkast netjes en overzichtelijk te houden. Door het gebruik van verschillende soorten organizers, zoals ladebakken, flessenhouders en eierrekjes, kun je al je etenswaren op een logische manier indelen en gemakkelijk terugvinden. Daarnaast kan het gebruik van koelkast organizers ervoor zorgen dat je minder voedsel verspilt. Je hebt namelijk beter zicht op wat er allemaal in je koelkast ligt.

Er zijn verschillende soorten koelkast organizers verkrijgbaar, in diverse maten, vormen en materialen. Het is daarom belangrijk om vooraf goed te bedenken welke organizers het beste bij jouw wensen en behoeften passen. Door het gebruik van koelkast organizers kun je bijdragen aan een duurzamere en georganiseerdere keuken. Dat wil toch iedereen?

0 Shares
Ook interessant