Meubels die schoonmaken een stuk eenvoudiger maken

0 Shares
0
0
0

Wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken op het vlak van je woning schoon houden? Dan is het zaak om voor meubels te kiezen die geen obstakel vormen en juist ondersteunend werken. Weet je echter niet welke soorten meubels en meubel accessoires je hierbij van pas komen? In deze blog vind je wat inspiratie, dus lees zeker verder.

Zwevende meubels

In de eerste plaats is het slim om voor zwevende meubels te kiezen. De reden hiervoor is dat je veel makkelijker met een stofzuiger bijvoorbeeld bij de vloer onder een zwevend tv meubel van Zen-lifestyle kan, al helemaal vergeleken met een normale meubel. Je hoeft dus nooit een meubel weg te schuiven om een schone vloer te krijgen. Daarnaast zie je onmiddellijk waar de vloer vies is, waardoor je meteen dit aan kunt pakken.

Vlekbestendige meubelbekleding

Niets is zo vervelend als morsen op je mooie bank of fauteuil. Kies daarom voor meubels met vlekbestendige bekleding. Dit betekent dat je minder zorgen hebt over die onvermijdelijke ongelukjes, zoals een omgevallen glas wijn of een kliederende kinderhand. Stoffen zoals microvezel zijn bijvoorbeeld heel makkelijk schoon te maken en kunnen veel aan. Zo hou je je huis moeiteloos netjes, zelfs met een druk gezinsleven.

Verwijderbare kussenhoezen

Een slimme zet is om te kiezen voor kussens met verwijderbare hoezen. We weten allemaal hoe snel kussens vuil kunnen worden, vooral in huishoudens met kinderen of huisdieren. Met verwijderbare kussenhoezen is het schoonmaakproces een fluitje van een cent: je ritst de hoes eraf en gooit hem gewoon in de wasmachine. Er is geen gedoe met hardnekkige vlekken of kostbare stomerij beurten meer. Bovendien kun je de hoezen ook wisselen voor een nieuwe look in je woonkamer zonder nieuwe kussens te moeten kopen.

Meubels met gemakkelijk schoon te maken oppervlakken

Ga tevens voor meubels met makkelijk schoon te maken oppervlakken. De reden hierachter? Je moet veel minder moeite doen om alles spik en span schoon te krijgen. Maar welke materialen meubels moet je dan aan denken? Ga hierbij voor gelakt hout, glas of metaal. Deze materialen zijn eenvoudig af te vegen met een vochtige doek, wat betekent dat vlekken en stof zich niet snel kunnen ophopen.

Wasbare vloerkleden

Als je kinderen of huisdieren hebt, weet je hoe snel een vloerkleed vies kan worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van stijlvolle en wasbare vloerkleden op de markt. Deze kleden kun je moeiteloos in de wasmachine stoppen, waardoor je vloerkleed er in een mum van tijd weer als nieuw uitziet. Je hebt geen zorgen meer over gemorste sapjes, modderige pootafdrukken of kruimels van die favoriete snack. Een wasbaar vloerkleed is echt ideaal voor een gezinsvriendelijk huis dat er altijd piekfijn uit moet zien, zonder het gedoe van dure schoonmaakdiensten.

0 Shares
Ook interessant