Wat te doen als je telefoon in de wc is gevallen

0 Shares
0
0
0

Heb jij je Samsung telefoon in de wc laten vallen en weet je niet wat je nu moet doen? Geen probleem wij gaan een paar tips en tricks geven over hoe jij je telefoon weer kan laten werken. Als je telefoon toch niet meer werkt gaan we jou een paar opties geven voor je volgende telefoon die wel tegen een stootje kan en sterk is tegen water.

Telefoons die tegen een stootje kunnen

Heb jij net het ongeluk gehad dat je telefoon niet meer werkt nadat je hem in het water hebt laten vallen? Maak deze fout niet nog een keer en zoek een telefoon die tegen een stootje kan. Gelukkig is er veel keuze aan Samsung telefoons die waterdicht zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar een betrouwbare Samsung telefoon vergelijken is foolproof!  Zo hebben wij een paar sterke modellen voor jou op een rijtje gezet:

Samsung Galaxy Z Fold 4

Als je zeker wilt weten dat je telefoon waterbestendig is, ben je met dit model op de goede weg. Deze Samsung Galaxy Z Fold 4 heeft een IPX8-certificaat dit houd in dat de telefoon langer dan 30 minuten tot een diepte van 1,5 meter onderwater kan blijven, als je hem op tijd uit het water haalt doet je nieuwe telefoon het nog steeds uitstekend. Als je telefoon uit het water komt wacht dan wel nog een uur met opladen, er kan namelijk wat vocht in de oplaadpoort zitten waardoor en kortsluiting kan ontstaan zodra je de oplader gebruikt

Samsung Galaxy S23, S23+ en S23 Ultra

De Samsung S23 is de perfecte telefoon tegen water, zo heeft ook deze Samsung een IP68-certificaat. Dit houd weer in dat de telefoon 30 minuten in water kan blijven liggen op 1,5 meter diepte zonder enige problemen. Wacht ook bij deze Samsung met opladen totdat de poort van de telefoon droog is. zo zijn alle Galaxy S-series van Samsung vanaf de Galaxy S7 waterdicht en hebben ze allemaal een IP68-certificaat.

Wat moet je doen bij waterschade aan je telefoon

Hierboven heb je gelezen over goede waterdichte telefoons. Maar wat nu als die van jou niet tegen water kan en je morst je drinken? Paniekeren gaat je niet helpen. Direct in de actie schieten is een must! Weet jij nu niet wat je moet doen in zulke situaties? Hieronder staan alle stappen die je moet ondernemen bij waterschade aan je telefoon.

Stap 1: Zet onmiddellijk je telefoon uit!

Een van de meest cruciale stappen bij waterschade aan je telefoon is om het apparaat direct uit te schakelen. Zo voorkom je namelijk verdere schade. Haal als het mogelijk is ook de batterij en simkaart uit je telefoon. Vergeet niet om het hoesje van je telefoon te verwijderen, aangezien er mogelijk nog water achter kan zitten. Door deze eerste stap te volgen, minimaliseer je het risico op kortsluiting. Het is van groot belang om je telefoon absoluut niet meer aan te zetten en zeker niet op te laden!

Stap 2: Maak de telefoon voorzichtig droog met een handdoek

De tweede stap is om de telefoon voorzichtig droog te maken. Het lijkt misschien eenvoudig, maar volg de onderstaande instructies nauwkeurig op. Gebruik uitsluitend een handdoek om de buitenkant van de telefoon droog te deppen. Het is belangrijk om de telefoon nooit te drogen met een föhn, in de oven, in direct zonlicht of op een verwarming. Hoewel deze methoden de telefoon sneller lijken te drogen, kunnen ze leiden tot ernstige schade. In de ergste situaties zelfs tot ontploffing. Probeer daarom de telefoon zo goed mogelijk te drogen met een handdoek.

Stap 3: Plaats de telefoon NIET in een bak met rijst

Je hebt wellicht gehoord dat je een natte telefoon in een bak met rijst moet leggen en dat dit wonderen zal verrichten. Helaas is het niet zo eenvoudig, zoals je hier kunt lezen. Rijst kan weliswaar enig vocht absorberen, maar het lost het werkelijke probleem niet op. Water laat namelijk sporen achter die ook verwijderd moeten worden.

Laat je natte telefoon repareren

Na het doorlopen van stap 1, 2 en 3 heb je alles gedaan om de ergste waterschade te voorkomen. Het belangrijkste is dat je de schade niet hebt verergerd. Als je telefoon echter behoorlijk nat is geworden, is het vrijwel altijd verstandig om even langs een telefoonreparatiewinkel te gaan. De kans is namelijk groot dat je telefoon intern beschadigd is. En voordat je denkt dat dit een dure grap wordt, een behandeling voor waterschade kost meestal slechts €25 bij de meeste telefoonwinkels. Het is de moeite waard om de professionals te laten controleren en eventuele verdere schade te voorkomen.

Zag jij nu toevallig wat kalkaanslag in het toilet zitten toen je telefoon erin was gevallen? Dan hebben we hier een blog met handige tips om een wc aanslagvrij te maken!

0 Shares
Ook interessant