Met deze tips houd jij je sauna mooi

0 Shares
0
0
0

Ben je van plan om binnenkort een sauna te kopen of heb je er al eentje? Dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Een sauna werkt immers ontspannend en het schijnt verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee te brengen. Los van het feit dat je je bijzonder aangenaam voelt tijdens het saunabezoek en natuurlijk de periode erna. Echter, tijdens de saunasessie wordt er natuurlijk flink gezweet en je vraagt je misschien af hoe je alles schoon kunt houden. Gelukkig is dit makkelijker dan je denkt en met de onderstaande tips gaat jou dit zeker lukken. 

Saunaproblemen voorkomen in plaats van genezen 

Het ligt misschien een beetje voor de hand, en wellicht is het clichématig, maar uiteraard kun je je maatwerk sauna het beste schoonhouden door deze niet te bevuilen. Als je weleens in een wellness bent geweest, dan heb je ongetwijfeld de bordjes voor de sauna’s gezien met teksten als: ‘handdoek verplicht’. Die handdoeken zijn er niet alleen voor je comfort, maar ze vangen ook het vele transpiratievocht op. 

Natuurlijk komt er tijdens het saunabezoek al veel vocht vrij en dat is goed voor je lichaam, maar niet heel hygiënisch. Gelukkig kun je de vocht wegwerken door de saunadeur na de sessie op een kiertje te zetten. Op die manier blijft je sauna langdurig in goede staat. 

Hoe behandel je het hout?

Je sauna bestaat natuurlijk uit hout en dit is, zoals je weet, een echt natuurproduct. Het hout blijft langdurig in goede staat wanneer je de sauna op de juiste manier gebruikt. Dat betekent dus, zoals in de vorige alinea besproken, handdoeken gebruiken en de sauna laten ventileren. Wanneer je dit niet doet, dan zal het hout van je sauna op de lange termijn worden aangetast. Het hout wordt dan donkerder en in sommige gevallen kan er zelfs hars lekken. 

Bij houtverzorging is het vooral belangrijk om bepaalde zaken juist niet te doen in plaats van wel. Je mag het hout in de sauna nooit verven, lakken of behandelen met bepaalde houtbeschermingsmiddelen die je bijvoorbeeld voor je meubels gebruikt. Dit is niet alleen slecht voor je sauna, maar ook voor je gezondheid. De chemische middelen verdampen namelijk door de warmte en die adem je dan in wanneer je de sauna gebruikt. 

Als je de sauna echt wilt ontsmetten, dan is het belangrijk om middelen te kopen die speciaal voor sauna’s zijn gemaakt. Maar om nog even te benadrukken: als je de sauna van begin af aan goed gebruikt, dan blijft het hout doorgaans een lange tijd goed. 

Conclusie

Een sauna brengt luxe met zich mee en verhoogt de waarde van je woning. Het is echter wel belangrijk om je sauna schoon te houden en daarom is het belangrijk om de tips uit dit artikel in acht te nemen.

0 Shares
Ook interessant