Paracetamol tegen hoesten 

0 Shares
0
0
0

Ben je opzoek naar een wijze om je hoest op te lossen? Een geneesmiddel tegen die vastzittende hoest? Wij geven je verschillende medicijnen waaronder natuurlijke medicijnen tegen hoesten. 

Wanneer je iets tegen het hoesten zoekt, kan je beter geen paracetamol nemen. Een paracetamol is geen geneesmiddel tegen hoesten. Zo wordt paracetamol veel gebruikt om je koorts omlaag te brengen. Daarnaast werkt een paracetamol ook pijnstillend en helpt het tegen hoofdpijn, spierpijn en dus om je koorts te verlichten. Toch kan het wel een beetje helpen tegen het verlichten van de hoest of keelpijn. 

7 natuurlijke geneesmiddelen tegen hoesten

Dat je last hebt van hoesten kan verschillende soorten oorzaken hebben. Zo kan je ‘’gewoon’’ verkouden zijn. Maar het kan ook zijn dat je last hebt van bepaalde allergieën, of zelfs last van astma. Een luchtweginfectie kan je ook oplopen door veelvuldig roken. Wanneer je langere tijd hoest en dit houdt aan, dan is het altijd goed om een arts te raadplegen voor juiste medicijnen. Er zijn ook natuurlijke wijze om hoest op te lossen. Wij hebben er 7 voor je op een rij gezet:

1.     Honing

Veel mensen weten dat honing een natuurlijke werking heeft tegen hoesten. Zo zorgt het ervoor dat je keelpijn wordt verminderd en je een minder geïrriteerde keel krijgt. Je kan honing toevoegen aan thee met bijvoorbeeld munt. 

2.     Gember 

Een wondermiddel dat in Azië al vele jaren wordt gebruikt is gember. Dit kan je helpen bij het remmen van ontstekingen aan de keel. Daarnaast heeft het een verzachtende werking. Ook wordt gember vaak toevoegt aan thee. 

3.     Kurkuma 

Een natuurlijk geneesmiddel waar je de laatste jaren steeds vaker over hoort is kurkuma. Dit heeft een ontstekingsremmende werking. Je hebt kurkuma drankjes, maar je kan ook kurkumapoeder toevoegen aan warme melk. 

4.     Zoutwater gorgelen 

Wist je dat het kan helpen om gewoon met warm zoutwater te gorgelen? Zout helpt namelijk bij het oplossen van slijm en verminderen van irritaties. Het is heel gemakkelijk om een zoutoplossing te maken door een theelepel zout op te lossen in warm water. 

5.     Uiensap 

Een uitwerkt ontstekingsremmend. Nu is het niet de lekkerste manier om je hoest op te lossen, maar zeker effectief. Zo kan je een uitpersen. Vervolgens meng je het sap met honing en heet water. Soepel het een beetje in je keel voordat je het doorslikt. 

6.     Eucalyptus

Heb je last van vastzittend slijm? Dan kan je heel goed een paar druppel eucalyptus gebruiken. Dit zal helpen bij het verlichten van de hoest, en het slijm doen oplossen in je keel. 

7.     Pepermunt

Pepermunt is niet een ontstekingsremmer. Maar het kan wel helpen bij het verlichten van en verzachten van de keel. Zo kan je zelf pepermuntthee maken, maar ook een pepermuntje kan al helpen. 

Verschillende vormen van hoesten

Er zijn vier verschillende vormen van hoesten. Zo wordt hoest ook wel aangeduid als tussis. Hoesten is een natuurlijk reflex van jouw lichaam. Hiermee probeert het jouw luchtwegen te reinigen van irriterende stoffen of slijm dat in de weg zit. Maar je kan hoest beter onderverdelen in vier verschillende categorieën:

Droge hoest 

Bij droge hoest hebben we het over niet-productieve hoest. Dit is wanneer je moet hoesten terwijl er geen luchtwegen worden gereinigd. Dit kan vaak duiden op een allergie, een lichte irritatie. Maar het kan ook zijn dat je in het beginstadium van een verkoudheid of een griep zit. Het kan ook duiden op hooikoorts.

Productieve hoest 

In de volksmond wordt productieve hoest ook wel slijmhoest genoemd. Dit is het ophoesten van slijm vanuit je keel. Het duidt vaak op een vergaande verkoudheid. Wanneer het langer dan een paar dagen aanhoudt dan kan het ook bronchitis zijn of een longontsteking. 

Chronische hoest 

Je kan ook last hebben van chronische hoest. Hierbij is het blijvende hoest die niet simpel op te lossen is met wat medicijnen. Wanneer hoest langer dan 8 weken aanhoudt, dan is het raadzaam om eens bij een arts langs te gaan. Het kan zijn dat je namelijk een chronische hoest aan het ontwikkelen bent en deze moet bestreden worden. Je hoeft niet gelijk bang te zijn voor een RS-virus, maar je kan toch beter even langs de huisarts bij langdurige klachten. 

Kriebelhoest 

Iedereen heeft weleens kriebelhoest gehad. Dit is de hoest waarbij je ineens een kriebel in je keel krijgt. Het kan zijn door rook in te ademen, maar ook bij parfum of een andere prikkeling van je luchtweg. 

Medicijnen van de apotheek tegen hoesten

Wanneer jij last blijft houden van hoesten, dan is het aan te raden om een huisarts te bezoeken. Misschien heb je verschillende natuurlijke geneesmiddelen gebruikt, maar helpen ze niet. Waarschijnlijk heb je dan een krachtiger medicijn nodig. De huisarts kan een hoestmiddel voorschrijven bij de apotheek. Dit zijn vier verschillende medicijnen die vaker worden voorgeschreven bij hoesten. 

Slijmoplossende middelen (expectorantia)

Deze medicijnen zijn speciaal ontwikkeld om slijm op te lossen in je luchtwegen. De slijm weekt door dit medicijn makkelijker los waardoor het vrij komt in je keel. Hierna is het makkelijker om het uit te hoesten. In deze medicijnen wordt vaak gebruik gemaakt van het oplosmiddel: guaifenesine. 

Antihistaminica

Deze medicijnen zullen niet zomaar worden voorgeschreven door een arts. Alleen wanneer jij last hebt van bepaalde allergieën. Deze kunnen ervoor zorgen dat hoestklachten worden verminderd omdat het de allergie aanpakt. Bij dit medicijn worden dus niet zozeer de hoestklachten aangepakt. 

Inhalatiebehandelingen

In de volksmond kennen we dit medicijn beter als een pufje. Deze krijg je wanneer je vaker kortademig bent of last hebt van astma of bronchitis. In een pufje zitten verschillende middelen zoals salbutamol of corticosteroïden die helpen bij het openen van de luchtwegen of de ontstekingen verder te verminderen. 

Hoestonderdrukkers (antitussiva)

De hoestreflex zelf is misschien wel het meest vervelende wanneer je last hebt van je keel. Het kan zelfs om den duur pijn gaan doen. Door hoestonderdrukkers te gebruiken heb je minder last van de prikkel. De prikkels worden onderdrukt in de hersenen. Het is dus niet wat veel mensen denken: een middel tegen keelproblemen. 

Ga langs je huisarts tegen hoestproblemen 

Heb jij vaker last van een vastzittende hoest, dan adviseren wij je om langs te gaan bij een huisarts. De kan je dus verschillende middelen voorschrijven. Deze voldoen vaak aan jouw behoeften. Het is ook goed om zelf te kijken naar natuurlijke geneeswijzen tegen hoesten. Maar wanneer het langer aanhoudt, dan wil je toch een huisarts raadplegen. 

0 Shares
Ook interessant